Halálos balesetet szenvedett egy 18 éves autóversenyző a legendás Forma-1-es pályán

Az eset kísértetiesen hasonlított arra a négy évvel ezelőtti, szintén Spában történt ütközésre, amelyben Anthoine Hubert vesztette életét.

Belehalt sérüléseibe a Formula Regionális Európa-bajnokság (FRECA) versenysorozat 18 éves pilótája, Dilano van’t Hoff, aki a belgiumi Spában szenvedett balesetet.

A balesetről készült videón az látszik, hogy a vizes pályán Van’t Hoff autója megpördült, egy mögötte érkező pilóta pedig nagy sebességgel belerohant.

Az MP Motorsport színeiben versenyző holland tehetségnek ez volt a második idénye a FRECA-ban, az elsőben egy alkalommal, a barcelonai futamon végzett a dobogón.

„Az MP Motorsport sajnálattal tudatja, hogy a Formula Regionális Európa-bajnokság spái versenyének második futamán elszenvedett balesete következtében elhunyt a versenyzőnk, Dilano van’t Hoff. Le vagyunk taglózva, hogy elveszítettük az egyik legragyogóbb holland tehetséget, aki hatalmas energiával érkezett a csapatunkhoz. Nemcsak egy pilótát, hanem egy barátot is gyászolunk” – olvasható a csapat közleményében.

A tragikus kimenetelű baleset kísértetiesen hasonlított arra a négy évvel ezelőtti, szintén Spában történt ütközésre, amelyben Anthoine Hubert vesztette életét. Hubert autójába akkor az F2 belgiumi futamán Juan Manuel Correa csapódott bele 200 km/óra fölötti sebességgel. Hubert életét a gyors orvosi beavatkozás ellenére sem tudták megműteni, Correát pedig lábtöréssel és gerincsérüléssel vitték kórházba. Az ecuadori-amerikai pilóta hosszas rehabilitáció után ismét versenyezni kezdett, és 2022 óta újra az F2-ben szerepel.