Mentőövet dobhatnak Mick Schumachernek

A német versenyzőnek egyelőre nincs ülése jövőre a Forma-1-be, és ha megoldódik a helyzete sem biztos, hogy lesz.
Kapcsolódó cikkek

Egyre fogynak a helyek jövőre a Forma-1-ben, Mick Schumachernek azonban továbbra sincs ülése. Ugyanakkor az f1-insider.com értesülései szerint az Audi dobhat neki mentőövet.

Kapcsolódó
Különleges büntetést kap káoszba fulladt versenye után a Forma-1-es versenyző
Cunoda Juki várhatóan tíz rajthelyes büntetéssel vág neki a hétvégi Olasz Nagydíjnak.

A német autógyártó idén jelentette be, hogy 2026-tól motorszállítóként beszáll az F1-be, majd nem sokkal később az Alfa Romeo közölte, hogy 2023 után szakít a Sauberrel. Sajtóhírek szerint hamarosan újabb bejelentés várható, miszerint az Audi felvásárolja az Alfa Romeo tulajdonjogának 75 százalékát, ami után beleszólása lenne abba is, kik vezetnek a csapatnál.

Márpedig az Audi elnöke, Markus Duesmann kijelentette, szeretnének egy német versenyzőt maguknál tudni.

Ez a német versenyző lehetne Mick Schumacher, azt ugyanakkor nem tudják biztosítani neki, hogy 2023 lenne helye a csapatnál, ahol Valtteri Bottasszal és Csou Kuan-jüvel is elégedettek. Így nem kizárt, hogy Schumacher jövőre kihagy egy évet és tesztpilóta lesz valahol, majd csak utána tér vissza a Forma-1 mezőnyébe. Hacsak nem tudja meggyőzni mostani csapatát, a Haast, hogy jövőre is biztosítsanak neki lehetőséget.

A 23 éves Schumacher idén kétszer szerzett pontot, a legjobb helyezése a hatodik volt. Jelenleg a tizenötödik a világbajnoki pontversenyben, tíz egység a hátránya csapattársa, Kevin Magnussen mögött.