Bekeményített a Mercedes, visszaesett a Red Bull

Na nem sokkal, de a Red Bull mindkét autójával technikai gondok adódtak. Räikkönen is belehúzott, Vettel viszont csak 12.
Kapcsolódó cikkek

Pénteken mindkét szabadedzést Max Verstappen nyerte, miközben csapattársa délelőtt második, délután harmadik leggyorsabb időt autózott. Ehhez képest erős visszalépés volt a szombat délelőtti, utolsó edzés ötödik és hetedik helye, ráadásul Verstappen autója egyszerűen leállt tíz perccel a gyakorlás vége előtt.

Egyébként is sok technikai probléma volt, a Renault például állított valamit a motorbeállításokon, de percek alatt ki is gyulladt Jolyon Palmer autója.

Nagyon jól ment azonban a Mercedes, Valtteri Bottas és Lewis Hamilton egymásra licitálva menték a gyorsabb és gyorsabb köröket, de az edzés végére Kimi Räikkönen is felzárkózott az élmezőnybe. Ez a hármas lett a leggyorsabb az edzés végén is.

A nap legérdekesebb fejleménye azonban egyértelműen az, hogy az ominózus nyolcadik kanyar belső ívére felszerelt magas rázókövet szombaton reggel eltávolították. Helyette egyszerű felfestést tettek a kanyarba. Ez volt az a szakasz, ahol Sergio Pérez az első, Jolyon Palmer a második bakui edzésen zúzta szét az autóját a rázókő miatt.