F1: alkatrészhiány miatt nem körözött néhány pilóta

Rengeteget számít, hogy két héttel korábban kezdődik az idény.
Kapcsolódó cikkek

Magyar idő szerint péntek éjjel és kora reggel az első két szabadedzéssel megkezdődött Ausztráliában a Forma-1 2016-os idénye. Az első két gyakorlás nem zajlott zökkenőmentesen, az időjárás sem volt kegyes a pilótákhoz, de voltak akik alkatrészhiánnyal küszködtek.

Az első gyakorláson Sebastian Vettel és Carlos Sainz Jr., a második 90 perc során pedig Kevin Magnussen, Jolyon Palmer, Felipe Massa, és Valtteri Bottas nem futott mért kört.

A Williams brazil pilótája az Autosportnak nyilatkozva elmondta, néhány alkatrészből hiányt szenvednek, ezért nem köröztek annyit. Massa hozzátette, több csapatnál is észlelték ezt a problémát.

A grove-i istálló technikai igazgatója, Pat Symonds kijelentette, a probléma azért áll fenn, mert az idénykezdetet két héttel előrébb hozták:

Úgy vélem, sokan nem ismerték fel annak a jelentőségét, hogy két héttel előbbre hozták ezt a versenyt. A Formula-1-es autók tervezése egy meglehetősen hosszú folyamat, ezért úgy vágsz bele, hogy észben tartod a határidőket. Amikor mindent előbbre hoztak két héttel, már alaposan benne voltunk a projektben, és nem tudsz hirtelen két hetes lemaradást behozni a semmiből. Ha őszinte akarok lenni, úgy gondolom, mindenki kissé hátrébb van ahhoz képest, ahol szeretne lenni. Biztos vagyok benne, hogy sokan azért nem akartak az esőben körözni, mert falak veszik körül a pályát, és nem állnak túl jól tartalék alkatrészek terén.