Nem kér a Forma-1-ből a Porsche

Újfent összeboronálták a Porschét és a Forma 1-et, a németek azonban továbbra is elutasítóak azzal kapcsolatban, hogy az F1-ben akarnának tevékenykedni.

2012 őszén már felröppentek a hírek, hogy a Porsche beszállna a Forma 1-be, ám az autógyártó cég ezt cáfolta. Egy év elteltével ismét szárnyra kapott a kacsa, a Volswagennel szoros kapcsolatban álló márka azonban tagadja az információkat.

Sokan azt feltételezték, hogy a jelenleg még a Red Bullnál versenyző Mark Webber a Porschéra vált, de vannak olyanok is, akik másik jelként értelmezték, hogy a Weissach-ban lévő létesítményüket modernizálták, még egy szélcsatornával is ellátták.

Maradnak Le Mans-nál
Fotó: AFP

Alapul szolgált egy magazincikk is, amely a Porsche kiadványa, és amelyben azt írták, mivel az F1 visszatér a turbómotorokhoz 2014-ben, a németek felvették a kapcsolatot Hans Mezgerrel, aki a McLaren bajnok autóinak (TAG-Porsche) motorjait tervezte az 1980-as években.

A Porsche szóvivője mindezzel szemben elmondta, „teljes mértékben elkötelezettek” a 2014-es Le Mans-i projektjük iránt, csakúgy, mint a GT iránt.