A Real-drukkerek céltáblája felért Messiék mellé

Benzema nagyon hosszú góltalansági sorozatot tört meg, és két legyet ütött egy csapásra.
Kapcsolódó cikkek

Kevés csatár kapott annyi kritikát az elmúlt években, mint Karim Benzema, a Real Madrid francia támadója, akinek elsősorban azt rótták fel, hogy kevés gólt szerez. Való igaz, amíg Cristiano Ronaldo a Realban játszott, Benzema is alárendelte magát a portugál vezérnek, de Ronaldo távozása után elkapta a fonalat, és a bajnokságban a Girona és a Leganés ellen is duplázni tudott.

Szeptember elseje óta viszont nem tudott betalálni, így ismét kénytelen volt elviselni, hogy megtalálják az újságírók és a szurkolók, ám végül a Viktoria Plzen elleni BL-csoportmeccsen egy fejessel sikerült megtörni a góltalansági sorozatot.

A csehek elleni az 57. gólja volt Benzemának a BL-ben, amivel már negyedik az örökranglistán Ronaldo (120), Lionel Messi (105) és Raúl (71) mögött.

Ez sem hangzik rosszul, de az sem mindennapi, hogy a 30 éves csatár zsinórban a 14. idényében tudott gólt szerezni a BL-ben. Ilyen hosszú sorozatra rajta kívül csak a már említett Messi és Raúl volt képes.

Legjobb idénye a 2011-2012-es volt a BL-ben, akkor hétszer talált be az ellenfeleknek, tavaly ötször volt eredményes, az egyik gólját a Liverpool elleni BL-döntőben szerezte, amikor szemfülesen beleért Loris Karius kidobásába.

Fotó: Patricio Realpe/ChakanaNews / NurPhoto