Úgy fest, hogy a Nemzetek Ligája a bombagólok sorozata lesz

Egy örmény-liechtensteini mérkőzés nem sokakat hozna lázba, közben parádés találatok születtek.
Kapcsolódó cikkek

Írtunk róla, hogy egy felsősarkos bombával és egy komikus öngóllal indult el az UEFA új, válogatottaknak szóló sorozata, és az Örményország-Liechtenstein mérkőzés után már kezdjük azt hinni, hogy a Nemzetek Ligája az emlékezetes találatokról fog majd szólni.

A brazil születésű Marcos Pizzelli a 30. percben egy ballábas lövéssel lőtte ki a felső sarkot, amire egy gyönyörűen kijátszott akcióból válaszolt Liechtenstein még az első félidőben. A 69. percben az arsenalos Henrikh Mkhitaryan hagyott ki egy tizenegyest, de nem sokkal később kiállítottak egy vendégjátékost, majd a cserejátékos, Barseghyan eldöntötte a meccset.

Pizzelli gólja:

Gyönyörű liechtensteini akció:

A mindent eldöntő találat volt a legkevésbé izgalmas:

A magyar válogatott majd szombaton mutatkozik be a Nemzetek Ligájában, az első meccsünket Finnországban vívjuk, kedden pedig érkeznek a görögök. Észtország szerepel még a mi csoportunkban.

A válogatottak a Nemzetek Ligája minden osztályában négy csoportban játszanak oda-visszavágós alapon. Az eredmények alapján a B, a C és a D osztály csoportgyőztesei feljutnak, az A, a B és a C osztály csoportutolsói pedig kiesnek. Az A osztály négy csoportgyőztese jövő júniusban négyes döntőn vesz részt. Négy Európa-bajnoki helyet is meg lehet szerezni a sorozatban. Alapesetben minden osztályban a csoportgyőztesek 2020 márciusában megmérkőznek az indulási jogért, valójában viszont azok a csapatok szerepelnek majd a rájátszásokban, amelyek az adott osztályban a legelőkelőbb helyen zártak, de a 2019 őszén záruló hagyományos Eb-selejtezők során lemaradtak a részvételt garantáló első és második helyekről.

Eredmény – Nemzetek Ligája, D divízió, 4-es csoport

Örményország – Liechtenstein 2-1 (1-1)

Gólszerzők: Pizzelli (30.), Barseghyan (76.) illetve Wolfinger (33.)

Piros lap: Polverino (74.)