Szoboszlai Dominik: Ronaldo-féle csel, Mbappét utánzó gólöröm

Adott egy gólpasszt is. Két meccs, két gól a mérlege.
Kapcsolódó cikkek

Az egyik legígéretesebb magyar fiatal labdarúgónak tartott Szoboszlai Dominik az előző idényben 33 percet játszott az osztrák Red Bull Salzburg első csapatában, az év nagy részét viszont a salzburgiak fiókcsapatánál, a Lieferingnél töltötte, ahol 33 meccsen 10 gólig jutott, és ezzel házi gólkirály lett.

A középpályás valószínűleg a mostani idényben is a Lieferingnél gyűjt tapasztalatot, de az ő korában az a fontos, hogy folyamatosan játsszon, és ennek a célnak a másodosztályú klub tökéletesen megfelel.

Aztán könnyen lehet, ha így folytatja, előbb-utóbb rendszeresen bevetik majd az első csapatnál is, eddig ugyanis két meccs, két gól a mérlege.

A legutóbbi fordulóban az Austria Wien második csapata volt a Liefering vendége, és a bécsiek 3-0-s vereséggel kulloghattak haza, pedig az első félidőben Mahamodou Dembélé révén még büntetőt is hibázott a Liefering. Aztán a második felvonásban beindult a henger, a 62. percben Szoboszlai élesen kapu elég lőtt szabadrúgásába David Schnegg tette bele a lábát, majd három perccel később Mohamed Camara növelte a hazaiak előnyét.

A végeredmény Szoboszlai állította be, aki C. Ronaldo módjára, biciklicselekkel etette meg az emberét, majd visszahúzta a labdát a kapu jobb oldalába, és utána úgy ünnepelt, ahogy azt a franciák világbajnokától, Kylian Mbappétól szoktuk látni.

A tavaly 5. helyen záró Liefering három kör után hibátlan teljesítménnyel, 9 ponttal vezeti az osztrák másodosztály tabelláját.