Gulácsinak köszönhetjük, hogy nem törölték fel a padlót a válogatottal

Az RB Leipzig kapusa hozta a Bundesligában mutatott formáját, így elkerültük a szégyent, és megúsztuk döntetlennel.
Kapcsolódó cikkek

A magyar labdarúgó-válogatott belga szövetségi kapitánya, Georges Leekens két vereséggel debütált. Először Kazahsztán alázta meg a válogatottat, utána a skótok ellen már egy kicsivel jobban ment, ám ellenük még gólt sem sikerült szerezni.

Ezzel az előjellel, arra a két mérkőzésre igen rápihenve utazott a csapat Bresztbe, ahol a fehéroroszokkal játszott egy felkészülési meccset.

Még soha nem győztük le őket, viszont a világranglistán legalább előrébb állunk (49. a 79.-kel szemben) – igaz, Kazahsztán még Andorra mögött volt, amikor ők is legyőzték a magyar csapatot a Groupama Arénában.

Azzal próbálkozik a válogatott, ami még sose sikerült neki
Négy mérkőzést játszott eddig a magyar labdarúgó-válogatott Fehéroroszország és Ausztrália ellen, de nyerni még nem tudtunk.

A kapitány nem finomkodott a meccs előtti sajtótájékoztatón, és keményen kiosztotta a játékosokra túl nagy nyomást helyező médiát és a szurkolókat is.

Ha a játékosokon nyomás van, az azt jelenti, hogy nem bíznak magukban. (…) Persze minden meccsen fontos a győzelem, de két tesztmeccs előtt vagyunk, ezeken kell új játékosokat kipróbálni, és kísérletezni, hogy a szeptemberben rajtoló Nemzetek Ligájára megtaláljuk a legjobb összeállítást. (…) A fehéroroszok előbb döntetlent játszottak az Európa-bajnoki ezüstérmes franciákkal, majd csupán 2-1-re kaptak ki tőlük. Az ausztrálok három napja 4-0-ra verték a cseheket. Most féljünk tőlük? Nem! Nyilván a játékosok is kritikusak önmagukkal szemben, de a szurkolók és a sajtó is néha túl nagy nyomást helyez rájuk, holott majd a tétmeccsek lesznek fontosak

jelentette ki a 69 éves szakember.

Ezek után a magyar csapatnak momentuma nem volt a mérkőzésen. A 90 percből kilencvenet irányított a fehérorosz válogatott: elöl súlytalanok, lassúak, gyengék voltunk, hátul a két szélsőt úgy és akkor kerülték meg, ahogy és amikor úgy gondolták.

A magyar csapat és Leekens hatalmas szerencséjére a Bundesliga egyik legjobb kapusa, Gulácsi Péter védett, mert nélküle ez a mérkőzés egy nagyon csúnya kiütéssel is zárulhatott volna.

Egyetlen említésre méltó megmozdulásunk volt Gulácsi parádéin kívül, Varga Roland gyönyörűen bólintott a kapuba a 28. percben. De ennyi, semmi több.

Pozitívum? Maximum annyi, hogy Georges Leekens nem háromból három vereséggel áll. Folytatás szombaton, Budapesten, Ausztrália ellen.

Eredmény, felkészülési mérkőzés:

Fehéroroszország-Magyarország 1-1 (1-1)
2018.06.06., Breszt, Fehéroroszország. 19.00 (tv: M4)
j.v.: Szergej Lapocskin (orosz)
Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics G., Kádár, Vinícius, Szabó J. – Nagy Ádám (Vadócz, 46.), Elek (Pátkai, 70.) – Varga R., Kleinheisler (Varga J., 77.), Dzsudzsák (Sallai, 65.) – Szalai (Böde, 65.)
Fehéroroszország: Gorbunov – Sitov, Poljakov, Szivakov, Vologyko – Dragun, Kiszljak – Szavickij, Majevszkij, Sztaszevics – Szaroka
Gól: Varga R. (28.), ill. Szaroka (26.)
Sárga: Varga J. (88.), Pátkai (88.)

Kiemelt kép: MTI