Dani Alves a világ legnagyobb trófeahalmozója

A PSG-vel a harmadik nagy sikerét aratta, de már korábban is rendesen megszedte magát.
Kapcsolódó cikkek

Lehet szeretni vagy nem szeretni, de el kell ismerni, hogy Daniel Alves az elmúlt másfél évtized egyik meghatározó szereplője a nemzetközi futballban. Minden idők egyik legtámadóbb felfogású jobbhátvédjének volt oka az ünneplésre vasárnap este, hiszen klubja, a PSG a Monaco 7-1-es elsöprésével megnyerte a francia bajnokságot.

7-1-es mészárlással lett bajnok a PSG
Ráadásul a második helyezett Monacót cincálták darabokra.

A 34 éves Alves első párizsi évében francia Szuperkupát, Ligakupát és bajnokságot nyert, és ehhez jön még valószínűleg a francia kupa is, mert az állva maradt négy csapat közül messze a PSG a legerősebb.

Első európai csapatával, a Sevillával a spanyol kupát, a spanyol, valamint az európai Szuperkupát egyszer-egyszer hódította el, az UEFA-kupát pedig kétszer. Aztán jött a barcelonai sikerkorszak hat bajnoki címmel, három BL-sikerrel, négy Király-kupa-győzelemmel, négy spanyol, három európai Szuperkupával és három klubvilágbajnoksággal.

2016 nyarán Alves a Juventust választotta, és a torinóiakkal is összejött a bajnoki cím, kupagyőzelem kombó, de a BL-döntőben a Real túl nagy falat volt. És a klubsikerek mellett a brazil válogatottal is csurrant-cseppent ez-az, két Konföderációs Kupa és egy Copa América.

Ha a brazil klubjával, a Bahiával megnyert Copa do Nordestét is idevesszük, akkor Alves 37. trófeáját söpörte be a hétvégén.

Brutális!