Nem csak a magyar, az angol focibírók is kaptak egy jókora pofont

1938 óta nem fordult elő ilyen a focivébéken.
Kapcsolódó cikkek

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség kijelölte azt a 36 játékvezetőt és 63 asszisztenst, akik közreműködnek majd a nyári világbajnokságon.

A bírók közül a legtöbben, szám szerint tízen, Európát képviselik majd,

Ázsiából, Afrikából, Észak- és Közép-Amerikából, valamint Dél-Amerikából hatan-hatan, ketten pedig Óceániából érkeznek. A teljes lista itt olvasható.

Magyar spori nem került be a kiválasztottak közé, aminek a nemzetközi futballban nincs olyan nagy hírértéke,

az viszont 1938 óta először fordul elő, hogy nem lesz brit játékvezető a focivébén.

A FIFA még 2016-ban adott ki egy amolyan bő játékvezetői keretet, azon az angol Mark Clattenburg volt az egyetlen, aki az Egyesült Királyságot képviselte, ő viszont tavaly úgy döntött, a Premier League-meccsek helyett inkább Szaúd-Arábiát választja, ahol őt tették meg a bírók főnökének.

Volt tehát előzménye a mostani britmentes listának, főleg, hogy 2010-ben és 2014-ben is csak Howard Webb képviselte a futball őshazáját, igaz, Dél-Afrikában így is rábízták az aranyról döntő spanyol-holland meccset.

A mostani döntés elég komoly kritika a Premier League játékvezetőinek, akiket ebben az idényben már többször is keményen kiosztott Arsene Wenger, az Arsenal edzője, aki nemcsak azt tette szóvá, hogy tendenciózusan a csapata kárára tévednek, hanem azt is megemlítette, hogy a bírók nem dolgoznak eleget és hogy némelyek nagyon lekezelőek a játékosokkal.

Az idei világbajnokság lesz az első, amelyen a játékvezetők munkáját a videobíró segíti majd a kétes, vitatott helyzetekben.