Az új fiú miatt már senki nem sírja vissza Suárezt

Szalah a topligák menőit is zsebre vágja eddig.
Kapcsolódó cikkek

Láttunk már olyat, hogy egy játékos kilógott fölfelé az olasz bajnokságból, Angliában mégis megégett, elég csak Andrij Sevcsenkóra gondolni,

aki a Milanban király volt, a Chelsea-nél viszont csak kárörvendően kacagtak rajta.

Mohamed Szalah a nyáron 42 millió euróért került a Romától Liverpoolhoz, és azok a drukkerek, akik sokallták az egyiptomi szélső vételárát, azok azóta már minden bizonnyal a tenyerüket dörzsölik, hogy minden jó üzletet kötött a klub.

A 25 éves Szalah 24 góljával a tottenhames Harry Kane-nel holtversenyben vezeti a Premier League góllövőlistáját, és volt még 8 asszisztja is, amivel szintén kiemelkedik csapattársai közül. Minden sorozatot számolva Szalah 32 gólnál jár 38 meccsen,

ez jobb, mint amit a jelenleg a Luis Suárez legjobb liverpooli idényében, a 2013-2014-esben produkált (31).

És ha ez még nem lenne elég, az öt nagy európai bajnokság játékosai közül a Szalah mondhatja el magáról, hogy a legtöbb meccsen eredményes volt, a 32 gólját 26 találkozón osztotta el. A vert mezőnyben szerepel a PSG-s Edinson Cavani (24 meccs), a bayernes Robert Lewandowski (23), valamint Sergio Agüero (Manchester City, 21), Kane (21) és Lionel Messi (Barcelona, 20).

A Liverpool második helyen áll a PL-ben, a BL-ben pedig gyakorlatilag negyeddöntősnek mondható, mivel a Portót idegenben verte 5-0-ra a nyolcaddöntő első felvonásán.