Kirúgták az edzőt, de egy másik csapatot okolnak miatta

Angliában nem ritka dolog, hogy elveszíti egy edző az állását. az viszont már elég furcsa, amikor másik csapatra hivatkozva teszik meg.
Kapcsolódó cikkek

Menesztette Marco Silvát, a csapat vezetőedzőjét az angol élvonalbeli Watford vezetősége. A portugál szakember 11 bajnokiból egyet tudott csak megnyerni, így nem mondható meglepő lépésnek a döntés. Mégis kisebb felháborodást keltettek a “Darazsak”, ugyanis szerintük egy másik csapat, az Everton miatt szerepelt rosszul Silva.

Az indoklás szerint amikor Ronald Koemant menesztették a liverpooliak novemberben, Marco Silva is képbe került, mint lehetséges utód. A Watford közleménye szerint májusban úgy érezte a klub, hogy a tökéletes edző mellett döntött és ha nincs az Everton megkeresése, akkor remek munkát végzett volna Silva.

Nagyon nehéz döntés volt. A probléma katalizátora edzőnk megkeresése volt, a vezetőség úgy hiszi attól fogva folyamatosan romlott a csapat játéka. Egészen odáig zuhant a teljesítmény, hogy a klub jövője is veszélybe került, ezért a klubnak lépnie kellett

– olvasható a klub közleményében.

A Premier League 2017/18-as kiírásában a Watford a nyolcadik csapat a Crystal Palace, az Everton a Leicester, a Stoke, a Swansea, a West Bromwich Albion és a West Ham United után, ahol edzőváltás történt. A Pozzo család valószínűleg a szabadon igazolható Javi Garcíát nevezi majd ki menedzsernek, aki ezzel a tizedik szakember lesz, mióta a jelenlegi tulajdonos 2012-ben megvásárolta a klubot.

Az Everton egyelőre nem reagált a közleményre.

Fotó: AFP / Oli SCARFF