Barcelona a La Ligát és Lionel Messit is bukhatja

Létezik egy forgatókönyv, amely szerint a Barcelona úgy veszíti el legjobb játékosát, hogy egy eurót sem kap érte.
Kapcsolódó cikkek

Komoly bajba kerülhet az FC Barcelona, amennyiben Katalónia esetleseges függelenné válását követően nem kerül valamelyik top bajnokságba a csapat. A spanyol El Mundo napilap ugyanis tudni véli, hogy Lionel Messi speciális kitétellel írta alá legutóbbi szerződését klubjával:

amennyiben a Barcelona nem a spanyol, az angol, a francia, vagy a német bajnokságban szerepel Katalónia kiválását követően, az argentin ellenszolgáltatás nélkül távozhat.

Mindez annyit jelent, hogy hiába van élő szerződése 2021-ig az ötszörös aranylabdás csatárnak, ha nem teljesülnek a feltételek gyakorlatilag ingyen átigazolhat más csapatba. A 30 éves támadó kivásárlási ára november óta 700 millió euró, így aligha képzelhető el a játékos eligazolása más forgatókönyv szerint.

A jelenleg érvényben lévő szabályok szerint egyébként a spanyol sorozatokban csak Andorra vehet részt mint Spanyolországon kívüli állam. Éppen ezért amennyiben Katalónia függetlenné válik, nem vehetnek részt a térség csapatai a La Liga küzdelmeiben.

Fotó: AFP / CURTO DE LA TORRE