Mészáros Lőrinccel csak a Real Madrid versenyezhet

A Real Madridot Mészáros Lőrinccel, az almát a körtével hasonlítottuk össze. Érdekes adatokra bukkantunk.
Kapcsolódó cikkek

Noha Mészáros Lőrinc szövevényes céghálójá már-már kibogozhatatlan, azt az év eleje óta tudjuk, hogy az üzletember összvagyona, nem titok, 23,8 milliárdról a 2016-os évben mintegy 100 milliárd forinttal 120 milliárdra nőtt, amely azt jelenti, naponta nagyságrendileg 270 millió forintot keresett papíron. Nem rossz órabér, ha kiszámoljuk.

Az összeg nagysága akkora, hogy már nemzetközi léptékkel is mérhető, megengedi az összehasonlítást. Az amúgy eredeti szakmáját tekintve gázszerelő felcsúti polgármester felveszi a versenyt például a Real Madriddal.

Ugyanis a MARCA madridi sportlapok adatai szerint a Bajnokok Ligája címvédője 674,6 milllió eurós, azaz körülbelül 200 milliárd forintos árbevétellel számolhatott a 2016-2017-es szezonban.

Mészáros 100 milliárdos vagyongyarapodásában az ingatlanok is benne vannak, tehát ne értsük félre, nem készpénzben vagy számlára kapta az egész összeget. A Real Madrid közben azt is bejelentette, hogy közel 138 millió euró (41 milliárd forintos) tiszta profitra tettek szert.

Mészárosnak azért így sincs oka a szégyenkezésre, hiszen nem szabad elmennünk amellett, hogy nehéz az almát a körtével összehasonlítani. Az egyik esetben az összvagyont, a másik esetben az összbevételt vettük alapul.

Arra viszont jó ez az összehasonlítás, hogy lássuk, nem véletlenül ápol a felcsúti Puskás Akadémia testvéri viszonyt a tizenkétszeres BL-győztessel.