Bernd Storck tanult a hibájából

Győzelemmel szeretnék lehozni a lettek elleni vb-selejtezőt, a portugálok elleni pontszerzés szerinte már szenzáció lenne.
Kapcsolódó cikkek

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya ismét adott egy terjedelmes interjút, ezúttal a Nemzeti Sportnak. Ismét szóba került a válogatott legutóbbi veresége: előbb az oroszok elleni felkészülési mérkőzésen, majd az Andorra elleni vb-selejtezőn kaptunk ki. Storck erről azt mondta,

bár elsősorban az ő felelőssége az andorrai kudarc, senki nem fordult vele szembe.

Úgy érzi, a játékosokkal olyan a viszonya, hogy közölnék vele, ha valami nem tetszene neki. A magyar futball szerinte még nem tart ott, hogy egy fiatalokkal felálló válogatottra rá lehessen mondani, hogy a jövő csapata.

Tanultam a hibámból

– mondta, sokkal körültekintőbb lesz a keret kialakításakor ezentúl, és a közvéleményt, a szurkolókat is pontosabban tájékoztatja, mit miért tesz.

Fontos, hogy visszatérjünk az alapokhoz: ismét szervezett, egységes csapat benyomását kell keltenünk. Korábban főleg annak köszönhettük az eredményeinket, hogy zártan védekeztünk, és amikor nálunk volt a labda, bátran kezdeményeztünk.

Gyurcsó Ádám és Lang Ádám maradtak ki a keretből (a legfrissebbet itt lehet megnézni), ezzel kapcsolatban Storck azt mondta, nem ők a bűnbakok, de azért személyesen elmondta nekik, mivel volt elégedetlen a legutóbb.

Hiba lenne rajtuk elverni a port, ne nevezzük őket bűnbakoknak. Keményen, egyenesen elmagyaráztam azonban az érintetteknek a döntésem okát.

Nem érzi, hogy fokozódott volna a nyomás a válogatotton, hét-nyolc olyan játékos is a csapatban van most, aki nem volt Andorrában. Viszont szeretnék egy lettek elleni győzelemmel jelezni a szurkolóknak: köszönik, hogy kitartottak mellettük. Csaknem 200-an fogadták el a meghívását azok közül, akik kint voltak Andorrában, így nekik kifizeti a jegyét, ahogy ígérte.

A lettek elleni vb-selejtezőt augusztus 31-én, csütörtökön rendezik majd a Groupama Arénában, majd szeptember 3-án az Európa-bajnok portugálok érkeznek Budapestre.

Az tény, hogy a portugálok ellen szerzett pont szenzációs lenne. Csak meg kell nézni, hol állunk mi, és hol tartanak ők. Előbb azonban jó lenne, ha önbizalmat gyűjtenénk, és végre sikerélménnyel gazdagodnánk.