Egészen kulturáltan szóltak be Csányi Sándornak

Nyílt levelet címeztek az MLSZ elnökének. Újpestről, megfontolandót.
Kapcsolódó cikkek

Nyílt levelet címeztek az MLSZ elnökének. Újpestről, megfontolandót. Borsche Gábor, az UTE Baráti Kör elnöke ült le a gép elé és az ujpest1885.hu oldalon tette közzé azokat a javaslatait, amely szakítana az MLSZ kollektív büntetés elvével.

Mint ismert, az Újpest FC az idei két hazai bajnokija közül egyet már zárt kapuk mellett kellett lejátsszon, de a Honvéd elleni idegenben összeszedett újabb büntetés miatt a következő kettőn sem léphetnek nézők a Szusza Ferenc Stadionba.

Borsche szerint az MLSZ rossz úton jár, mert

Borsche megoldási javaslatokat is megfogalmaz. Mivel adottak a stadionokban az egyéni azonosítás feltételei – szinte mindegyik NB I-es pálya rendelkezik már kamerarendszerrel -, angol mintára személyre szabottan kell a büntetéseket alkalmazni, nem az egész klubot, és a vétlen szurkolókat sújtani.

Javasoljuk az egyénileg kiosztható büntetések tételes listájának megalkotását, valamint ennek nyilvánossá tételét. Ez egyrészt már önmagában visszatartó erőként hathat, másrészt világosan kijelöli azt az irányt, ami a fair play szellemének megfelelő szurkolói magatartáshoz vezet

– kéri az Újpest elkötelezett híve. A teljes levél itt olvasható.