26 lövés, 18 szöglet, kihagyott tizenegyes – kiestek Nikolicsék

Az amerikai labdarúgás szép csendesen felkapaszkodik az amerikai futball mellé.
Kapcsolódó cikkek

Az amerikai labdarúgás szép csendesen felkapaszkodik az amerikai futball mellé. Hogy némi bizonyítékkal is szolgáljunk álljon itt a szerda esti, Cincinnatiban lejátszott US Open Cup nyolcaddöntő, amire csekély 32 ezer néző váltott jegyet.

Hogy mindenki tisztában legyen az arányokkal; a Magyar Kupa legjobb 16 csapatának nyolc meccsét nem látják ennyien, de nem tévedünk nagyot, ha állítjuk, Magyarországon a 32 ezernek még a harmada sem.

Mindez persze szomorú, másfelől pedig bizonyíték, hogy remek helyre szerződött Nikolics Nemanja, amikor az amerikai élfutballt választotta.

Cincinattiban viszont nem volt minek örülnie. 120 perc után is 0-0 állt az eredményjelzőn, holott a Fire 26 lövéssel és 18 szöglettel zárta a mérkőzést, a hosszabbításban Nikolics hatalmas helyzetét bravúrral védte a hazaiak kapusa, mi több a játékvezető a ráadás második félidejében les miatt érvénytelenítette Andrew Wiedeman gólját.

A 120 perc előrevetítette, hogy ezen az estén semmi nem jön be Nikolicséknak. Ahogy mondani szokták, ha másnap estig játszanak, akkor sem szereznek góltj, így azon sem lehet csodálkozni, hogy a tizenegyes rúgás sem ment nekik. Mindjárt az első chicagói büntetőt elhibázta a magyar válogatott csatár, majd a Cincinatti kapusa, Mitch Hildebrandt további két vendég próbálkozást hárított. Így a hazaiak 3–1-re nyerték a párbajt, és bejutottak a legjobb nyolc közé.

A Sporting Kansasban Sallói Dániel nem volt a keretben, de csapata ettől még City Ike Opara és Gerso Fernandes góljaival 2–0-ra nyert a Houston Dynamo otthonában.

LAMAR HUNT US OPEN CUP, 5. FORDULÓ

Houston Dynamo–Sporting KC 0–2
Cincinnati–Chicago Fire 0–0 – 11-esekkel: 3–1