Storck: türelmes, szervezett játékra lesz szükség

Andorra védelmét nagyon nehéz feltörni, türelem és jó támadójáték kell hozzá.
Kapcsolódó cikkek

Megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját Bernd Storck, az Andorra elleni világbajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Elmondása szerint Kádár Tamás egyelőre kisebb sérüléssel bajlódik, így az ő játéka kérdéses, rajta kívül mindenkire biztosan számíthat a keretből. Storck szerint különösen a támadóharmadban kell jó döntéseket hoznia csapatának.

Budapesten tapasztalhattuk, hogy keményen futballozik az ellenfél, nehéz feltörni a védelmét, hazai pályán pedig még inkább igaz ez: Svájc és Lettország is csak egy góllal tudott győzni Andorrában

– idézi a szakvezetőt a magyar szövetség honlapja.

Dzsudzsák Balázs csapatkapitány szerint törekedniük kell rá, hogy minél előbb megszerezzék az első gólt, és nyugodtan tudjanak futballozni. Az al-Vahda 30 éves támadójátékosa hozzátette, tisztában vannak vele, hogy az andorrai együttes keményen játszik és elsősorban a védekezéssel foglalkozik majd, de ezt fejben fel kell dolgozniuk.

Teljesen mindegy, hogyan, de ezt a meccset be kell húzni

– hangsúlyozta a tavaly novemberi, 4-0-s magyar sikerrel zárult budapesti összecsapáson Andorra ellen gólt szerző Gyurcsó Ádám.

Az andorrai válogatott szövetségi kapitánya, Koldo Álvarez szeretné, ha csapata megismételné a Feröer-szigetek ellen mutatott teljesítményt, amikor a együttese megszerezte első pontját a selejtezősorozatban.

Alapvetően ugyanazt szeretnénk játszani, mint Feröer ellen. A sok hiányzó játékos mindig fájó egy ilyen kis csapatnak, mint a miénk, de a legfontosabb, hogy akik itt vannak, a lehető legjobban teljesítsenek

– vázolta terveiket a szakember.

Az Andorra-Magyarország világbajnoki selejtező-mérkőzés pénteken 20.45-kor kezdődik Andorra la Vellában.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!