Fradi-szurkoló miatt szív a Dunaújváros

Vasárnap a Ferencváros NB3-as csapata 2-2-es döntetlent ért el Dunaújvárosban. A mérkőzés előtt hatalmas volt a készülődés, lévén a tavalyi Csepel –
Kapcsolódó cikkek

Vasárnap a Ferencváros NB3-as csapata 2-2-es döntetlent ért el Dunaújvárosban. A mérkőzés előtt hatalmas volt a készülődés, lévén a tavalyi Csepel – FTC II meccshez hasonlóan újra a tábor előtt játszott a csapat.

A mérkőzés azonban nem csak az ötezer főnyi szurkolóktól, hanem mástól is hangos volt. Ahogy kedden beszámoltunk róla, a Fradi-tábor egyik kis csoportja, vagy egy-két tagja épp olyan, az UEFA által tiltott jelképet – kelta kereszt – terített ki jól látható helyen a stadionban, amely miatt 2014 nyarán a szervezet pénzbüntetéssel és stadionbezárással, zárt kapus meccsel sújtotta a zöld-fehér klubot.

Honlapunk arra volt kíváncsi, ilyen eset után vajon kit büntet meg a szövetség:

Nos, az eset bekerült az ellenőri jegyzőkönyvbe és az MLSZ Fegyelmi Bizottsága kedd délután meg is tárgyalta az ügyet és a következő határozatot hozta:

A FEB a Dunaújváros – FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Dunaújvárost mérkőzés rendezési előírások megsértéséért, szurkolók részéről jelentős mennyiségű pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása), transzparensek engedély nélküli beviteléért, használatáért és a mérkőzés lefújása után szurkolók játéktérre meneteléért 500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Azaz egy-két felelőtlen Fradi-szurkoló miatt – aki(k) politikai vélemény nyilvánításra alkalmas, UEFA, FIFA és az MLSZ által is tiltott jelképet, molinót transzparenst vitt(ek) be a sporteseményre – szív a Dunaújváros.

A Dunaújváros a legkisebb költségvetésű klubok közé tartozik tartozik. Költségvetése nem éri el az ötven millió forintot, így annak ellenére komoly tétel számukra a büntetés, hogy kétségtelenül a vasárnapi találkozó, a négyezer főnyi vendégsereg tisztességes bevételt hozott.

Amúgy a mérkőzés 90 perce tök jó, igazi futballhangulatban telt.