NB1: a magyar bajnoknál nagyobb kihívás a lengyel

Nagy Dominik, a zöld-fehérek 21 éves középpályása amondó, egy magyar játékos sem engedheti meg magának, hogy visszautasítson egy ilyen lehetőséget.
Kapcsolódó cikkek

Sokan hangoztatták, hogy fél évet itthon kellene még futballoznom, de szerintem egy magyar játékos nem engedheti meg magának, hogy visszautasítson egy ilyen lehetőséget

– olvasható a keddi Nemzeti Sportban a ferencvárosi Nagy Dominik mondata. A 21 éves középpályás már az ősszel elkötelezte magát a lengyel bajnok, a BL-csoportkört a harmadik helyen záró, így tavasszal az Európa Ligában érdekelt Legia Warsawa-nak.

Megjegyezzük, a Ferencvárosi vezetés szerencsére nem követi azt a Honvédnál és az MTK-nál szokásos meglehetősen primitív gyakorlatot, hogy a jobb ajánlatot kapó, szerződésüket meghosszabbítani nem akaró játékosokat a junior csapatba űzik. Hiába derült ki a nyári átigazolási időszak végén a megegyezés, Thomas Doll Nagy végig játszatta ősszel is a középpályást, aki meg is hálálta a bizalmat.

Nagy Dominik ennek megfelelően profi módjára futballozott és így készült az idegenlégiós életre is. Elmondása szerint már hetek óta tanulja a nyelvet, amire szüksége is lesz, hiszen új csapata magyar gólfelelőse, Nemanja Nikolics minden bizonnyal továbbáll télen, így nem lesz honfitársa, aki segítené.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

Lengyel szakvélemény szerint Nagynak nem lesz könnyű dolga a kezdő tizenegybe kerüléssel, mivel az a Besnik Hasi, aki őt kiszemelte és leigazolta, már nem a csapat edzője. A helyét váltó Jacek Magierával beindult a varsói szekér, legutóbb épp Nikolics két góljával és egy gólpasszával idegenben verték 5-1-re a Piast Gliwicét.

Azért lesz nehéz dolga, mert a tízes poszton igazi klasszis módjára futballozik a belga Vadis Odjidja-Ofoe, az egész liga legkiválóbbja. Az ő cseréje a grúz Valerij Kazaisvili, de ugyancsak remekel a középpályán mögöttük futballozó Thibault Moulin

– adott rövid helyzetelemzést Marek Wawrzynowski lengyel futballszakíró.