Eb 2016: zárt kapuk mögött játszhatják a meccseket

Az UEFA alelnöke szerint a torna biztosan nem marad el.
Kapcsolódó cikkek

A keddi brüsszeli terrortámadás után ismét felmerült annak a lehetősége, hogy nézők nélkül rendezik meg a kevesebb mint három hónap múlva kezdődő franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság mérkőzéseit. Erről nyilatkozott az UEFA alelnöke, Giancarlo Abete – írja a Sky Sports.

Nem zárhatjuk ki annak a lehetőségét, hogy zárt kapuk mögött játsszák majd a mérkőzéseket. Az Európa-bajnokság egy olyan esemény, amelyet nem tudunk elhalasztani vagy törölni. A felkészülési mérkőzések esetében más a helyzet, ott megoldható, hogy másik időpontban mérkőzzenek meg a csapatok.

A keddi robbantások miatt elmaradt a belga válogatott edzése, de veszélybe került a Portugália elleni összecsapás megrendezése is.

A novemberi párizsi események után is megjelentek olyan hírek, amelyek szerint nézők nem lesznek a stadionokban a kontinensviadal alatt. Akkor az UEFA versenyigazgatója, Martin Kallen úgy nyilatkozott, csak abban az esetben bonyolíthatják le az adott meccset üres lelátók előtt, ha azt át kell vinni egy másik stadionba.