BL-döntő újratöltve

Madridon a világ szeme, miközben Torinóra szinte senki sem figyel. Így jellemezhető röviden a két keddi BL-negyeddöntő.

A labdarúgó Bajnokok Ligájában kedd este megismétlődik a tavalyi döntő. Igaz még csak a negyeddöntőknél járunk, de ettől még Madridban városi rangadót rendeznek. Állítólag a Real a favorit, bár mi ebben kicsit kételkedünk. Már csak azért is, mert a BL egyenes kieséses szakasza nem hasonlítható össze semmivel, mi több az Atlético Diego Simeone vezetésével nem egyszer bebizonyította már, hogy oda-visszavágós alapon bárkit képes legyőzni. Különösen, ha ők rúgják az első gólt.

 Diego Simeone egységbe forraszt épp
Fotó: europress 

A két csapat alapjaiban különbözik egymástól, lévén a játékosok a tulajdonságai is különbözőek. Ráadásul több olyan játékos is szerepel majd, akik a tavalyi döntőben nem léptek pályára, így nem is érdemes hasonlítgatni, én sem nézem meg a korábbi mérkőzéseket” – fogalmazott az Atlético edzője a találkozó előtt.

Kollégája, Carlo Ancelotti elmondta, hogy szerencsés, mert az egész csapat rendelkezésére áll. “Ez a legfontosabb. Futball nem olyan bonyolult játék. Csak jól kell játszani, ki kell használni az erősségeinket, az egyéni képességeket, a gyors, támadó játékunkat kell játszani és akkor nem lehet gond” – nyilatkozta Ancelotti. 

A két edző udvariasan és nagy tisztelettel körbe is udvarolta egymást. Simeone úgy fogalmazott, csodálja Ancelotti, mert olyan ember, aki nem változtat filozófiáján, ha a csapata nyer vagy veszít és ezért is “Carlo” a világ egyik legjobb edzője. Ancelotti sem vélekedett másképp és kijelentette: “Szeretem őt nagyon, mert ő az egyik legjobb a világon. Számomra megtiszteltetés, hogy vele versenyezhetek. Fantasztikus védekező játékra képesés játékosai mindig az első perctől az utolsóig harcolnak”.


A Real játékosai az utolsó edzése futottak egy jót, végül is ők a gyorsaságukban bíznak
Fotó: europress 

Utóbbit az idei szezonban a Real többször is megtapasztalhatta. A 2014-es döntő óta mintha Simeone csapata megfogadta volna, többet nem kapnak ki a városi riválistól. Augusztusban, a Spanyol Szuperkupában találkozott egymással a két együttes, a Real pályaválasztásával 1-1 lett a végeredmény, majd a Vicente Calderón Stadionban 1-0-ra nyert Diego Simeone csapata. A spanyol bajnokságban mindkétszer az Atlético győzött (2-1, 4-0), a Király Kupa nyolcaddöntőjében pedig az idegenbeli 0-2 után a Santiago Bérnabeu Stadionban 2-2 lett az eredmény, így a Real 4-2-vel búcsúzott. A Real Madrid számára figyelmeztető jel: a mostani szezonban hat meccset játszott egymással a két csapat, s az Atlético egyszer sem kapott ki. 

Hogy ennek a párharcnak mi lesz a vége? Jósolni nem jósolnánk, de az biztos, szikrázóan kemény, jó mérkőzésekre van kilátás.

Lehetséges kezdők:

Atlético: Oblak; Juanfran, Miranda, Godín, Gámez; Arda Turan, Tiago, Suárez, Koke; Griezmann, Mandžukić.

REAL Madrid: Casillas; Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo; Kroos, Modrić, James; Bale, Benzema, Ronaldo.

A madridi párharc mellet a másik keddi mérkőzésen az olasz bajnok és most is listavezető Juventus és a francia Monacót párharca kissé háttérbe szorul. A torinói gárda 2003 óta először kerülhet be az elődöntőbe és francia ellenfelekkel szemben veretlen otthon, mi több, a Monaco még soha nem nyert meccset Olaszországban.

Így a franciák abban a kényelmes helyzetben vannak, mint az Dortmund elleni nyolcaddöntő előtt, az esélytelenek nyugalmával készülnek. Papíron. “Egyértelmű, hogy a Juventus az esélyes De miután kiejtettük az Arsenalt, másképpen tekintenek ránk az ellenfelek. Amikor a szezon előtt James Rodriguez és Radamel Falcao is távozott tőlünk, és nem igazoltunk senkit a helyükre, mindenki azt gondolta, hogy a bajnokságban középcsapat leszünk, a BL-ben pedig nem jutunk túl a csoportkörön. Rácáfoltunk erre” – szögezte le Joao Moutinho, a Monaco portugál középpályása. Mondjuk még egyszer: csak papíron és a statisztikák alapján jobb a Juve.