Henry visszatérhet az Arsenalhoz

Thierry Henry szeretne visszatérni Londonba, hogy lássa, ahogy az Arsenal megnyeri a Bajnokok Ligáját. A francia csatár akár edzőként is tevékenykedhet az Ágyúsoknál.

Thierry Henry, a New York Red Bulls csatára nem tartja elképzelhetetlennek, hogy egykori csapata, az Arsenal Bajnokok Ligáját nyerjen. A francia támadó valószínűleg befejezi a pályafutását, amint véget ér a bajnokság a tengerentúlon, ám Henry saját maga és Arsene Wenger szerint is visszatérhet Londonba, mint edző.

 Henry segíthet az Arsenalon?
Fotó: Europress Fotóügynökség 

A francia mester beszélt arról, hogy a játékosnak megvannak a képességei ahhoz, hogy edző lehessen, a kérdés, hogy tud-e élni velük.

Hogy megvan-e benne az, ami ahhoz kell, hogy jó edző legyen? Igen, de ehhez fel kell áldoznia az egész életét. Amikor játékos vagy, azt gondolod, hogy edzőnek lenni könnyű feladat, aztán amikor tréner leszel hirtelen minden nehézzé válik. Ha erre nem készülsz fel, akkor esélyed sem lesz arra, hogy túléld” – idézi Arsene Wengert a goal.com.

Egy képességet kell elsajátítanod ahhoz, hogy jó edző lehess: állj ellen a kritikáknak. Ne hagyd, hogy lelombozzanak és eltérítsenek az útról. Nem tudom, hogy hogyan fogja tudni ezt kezelni. Először el kell sajátítania a munka alapjait. Rengeteg tehetséges edzőt láttam, akik nem értek el semmit, mivel még nem álltak készen az első komoly állásukra.

Természetesen Henry sem akar eltávolodni a futballtól.

Egy dolog biztos: továbbra is a focival fogok foglalkozni. Tréner leszek, vagy segédedző, esetleg megfigyelő…majd meglátjuk. A másik biztos dolog az, hogy szeretném, hogy az Arsenal BL-t nyerjen. Hogy ezt közelről vagy távolról látom-e majd az nem csak tőlem függ, de szeretnék segíteni. Elsősorban azért, mert ez az én csapatom és játékosként nem adhattam meg neki a BL-trófeát” – zárta mondandóját a francia támadó.

Az elmúlt hetekben Arsene Wenger kritikák sokaságának a kereszttüzében áll, ám Henry Londonba hozatala sokat segíthet mind a csapatnak, mind a trénernek.