Miriuta bevállalná a kapitányi posztot

A korábbi középpályás szívesen lenne a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Még nem keresték meg.

Mint ismert, Pintér Attila távozása után Dárdai Pál irányítja ideiglenesen a fociválogatottat, a Hertha BSC utánpótlásában dolgozó szakember az idei három meccsre ül le a kispadra – a románok elleni , bukaresti csoportrangadón debütál az Eb-selejtezőben. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közben gőzerővel dolgozik az állandó kapitány keresésén, Csányi Sándor, a szervezet elnöke korábban elmondta, 5-6 jelölt is akad.


Fotó: cfr1907.ro

Az MLSZ első embere azt is elárulta, olyan edzőt szeretnének alkalmazni, akik eddig komoly válogatottakat vezettek ki világeseményre és ott nem feltétlen a csoportkör jelentette a végállomást. Vasile Miriuta ennek a kritériumnak nem felelne meg, de a jelenleg a CFR Clujt irányító tréner szívesen lenne magyar kapitány.

„Nem gondolkoztam még el komolyan ezen a lehetőségen, de a futballban ugye minden megtörténhet. Valószínűleg igent mondanék, ha a klubom elengedne” – mondta a román stiridesport.ro-nak Miriuta (mi a csakfoci.hu-n találtuk a cikket).

A magyar nemzeti együttesben korábban kilenc alkalommal is szereplő egykori középpályás Dárdai Pálról elmondta, „jó gyerek német mentalitással”. Szerinte nem lesz könnyű dolga a válogatott élén, amiatt sem, hogy eddig csak gyerekekkel foglalkozott.

Miriuta irányításával a szezonban hét bajnokijából ötöt is megnyert a “csefere”, ezzel a második helyen tanyázik a tabellán a Steaua Bukarest mögött.