Kapitányváltás: megszólaltak a válogatott játékosai

Pintér Attilát csütörtök délelőtt menesztette posztjáról az MLSZ, helyét Dárdai Pál veszi át ideiglenesen. A válogatott jelenlegi játékosai mondták el véleményüket a helyzetről.

Lőw Zsolt lehet Dárdai segítője

Mint köztudott, Csányi Sándor MLSZ-elnök csütörtökön jelentette be, hogy Pintér Attila távozik a válogatott kispadjáról, az év végéig pedig Dárda Pál irányítja a csapatot – ingyen.

A Nemzeti Sport megkereste a nemzeti együttes pár játékosát, hogy véleményezzék a kapitányváltást.

 Fotó: Europress fotóügynökség

“Örülök Dárdai kinevezésének, a válogatottban játszottam vele együtt, tudom a mentalitását, ismerem” – kezdte Vanczák Vilmos, a Sion légiósa. “Most mindenképpen erre az új impulzusra volt szüksége a válogatottnak, remélem jól fog elsülni. Alkalmas a feladatra, jó közösséget tud formálni. Mindenki nagyon a Pintér Attila ellen volt, ésszerű a váltás.”

Visszasírjuk Pintért, avagy nemzeti hős lesz Dárdai

Juhász Roland, a Videoton védője elmondta, nem szeretne a múlttal foglalkozni, csakis kizárólag a jövővel.

“Az elmúlt napokban várható volt, hogy döntés születik a szövetségi kapitány pozícióban. Nem lepett meg, hogy Palira esett a választás. Ő egy olyan ember, aki külföldön sokat tapasztalt. Játékosként ismerem, vezéregyéniség volt. Ha együtt dolgozunk, akkor derül ki, milyen edzőként. Nemrég kezdte a pályát, gondolom a német mentalitást próbálja átvinni a szakmai tudása mellé. Kemény és határozott tréner lesz.”

Fotó: Europress fotóügynökség

Korcsmár Zsolt, a Greuther Fürth labdarúgója örült Dárdai kinevezésének, ugyanis tisztában van a múltjával és a jelenével is.

“Kimondottan jó döntést hozott a vezetőség. Kíváncsian várom, hogy milyen lesz vele együtt dolgozni, ha egyáltalán behív a válogatottba. Nem az én dolgom eldönteni, hogy le kell-e váltani az aktuális kapitányt vagy nem. Bízom abban, hogy a jövőben Dárdaival tudunk sikereket elérni, nem szeretnék a múlttal foglalkozni. Nem hiszem, hogy olyan nagy változást három meccs alatt tud produkálni, de sokat át fog tudni adni a csapatnak.”

<a href=”http://polldaddy.com/poll/8316109/”>Helyesen döntött az MLSZ Pintér menesztésével?</a>