Falcao lehet az Arsenal nagy fogása

Radamel Falcao, a francia bajnokságban szereplő AS Monaco focistája iránt a hírek szerint már az Arsenal is érdeklődik. Alexis Sánchez után ő lehet az Ágyúsok következő nagy fogása.

Az Arsenal jelenlegi első számú csatára, Olivier Giroud a legfrissebb információk szerint bokasérülést szenvedett az Everton elleni 2-2 alkalmával, így januárig harcképtelen. Emiatt a londoni csapatnál azt fontolgatják, hogy – adott esetben csak kölcsönben ugyan – de megszerezzék a Monaco legnagyobb értékét, akit korábban a Real Madriddal boronáltak össze napi szinten.

Brit sajtóértesülések szerint a Monaco 20 millió fontot szeretne kapni a kolumbiai csatár kölcsönadásáért, ami ugyanakkor tartalmazná a játékos fizetését, valamint a bónuszokat is.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Amennyiben nem sikerülne a transzfer, úgy az Ágyúsok könnyen más alternatívák felé fordulhatnak, például a Paris Saint Germaint erősítő Edinson Cavani felé, aki bár Zlatan Ibrahimovic mögött csak másodhegedűsnek számít a párizsiaknál, könnyen lehet, hogy Ibra remélt utódjaként nem engedik el a 27 éves támadót.

Bár a lapok korábban írtak a Borussia Dortmundot erősítő Marco Reus szerződtetéséről is, őt vélhetően nem engedi el Jürgen Klopp, a dortmundiak vezetőedzője. Amennyiben az előbb említettek egyikét sem sikerülne megszereznie az Arsenalnak, úgy a londoni klubnak muszáj lesz lentebb adni igényeit, és kevésbé nagy nevet igazolni.

Az egyik ilyen az elmúlt szezonban a Newcastle színeiben 14 gólt szerző Loic Remy, a másik pedig a Swanseat erősítő és az elmúlt szezonban összesen 25 gólt szerző Wilfried Bony lehet, aki a hírek szerint mindössze 16 millió fontért elvihető.