Az 1-1 volt a sláger a BL-selejtezőkön

Öt szerda esti mérkőzésből három is ilyen eredménnyel zárult: a többi között a Debrecent kiejtő BATE Boriszov is döntetlenre végzett Pozsonyban.

A Loki korábbi fehérorosz ellenfele verhető együttest kapott, hiszen a Slovan Bratislava nem tartozik Európa topcsapatai közé, vagyis ha a DVSC kihúzta volna azt az utolsó néhány percet kapott gól nélkül, még esélye is lett volna a főtáblára kerülésre.

Ehhez képest a BATE bár kísérletezett lövésekkel, a vezetést mégis egy öngóllal szerezték meg, majd amikor már zsebben érezték a meccset, a 80. percben Vittek egalizált, így alakulat ki az 1-1-es végeredmény.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Szintén ilyen eredménnyel ért véget a Maribor és a Celtic összecsapása, valamint az Aalborg-APOEL találkozó, így a a hat csapat közül egyik sem dőlhet hátra a visszavágón.

A Porto Herrera góljával nyerte meg a Lille elleni meccset, a portugálok viszont nem lehetnek teljesen elégedettek az eredménnyel, ugyanis a franciák rendkívül gyengén fociztak, vagyis akár többször is beköszönhettek volna a vendégek.

Szintén idegenben nyert 1-0-ra a Zenit Szentpétervár: az oroszok a Standard Liege-t fektették két válra Shatovnak köszönhetően.

Eredmények – BL-selejtező, playoff, 1. mérkőzés

Slovan Bratislava (szlovák)-BATE (fehérorosz) 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Vittek (80). illetve Jablonsky (44.-öngól)

Aalborg (dán)-APOEL (ciprusi) 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Thomsen (16.), illetve V. Oliveira (54.)

Maribor (szlovén)-Celtic (skót) 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Bohar (14.) illetve McGregor (6.)

Standard Liege (belga)-Zenit (orosz) 0-1 (0-1)
Gólszerző: Shatov (17.)

Lille (francia)-Porto (portugál) 0-1 (0-0)
Gülszerző: Herrera (61.)