Kikapott a Fradi a Lokitól

A DVSC-TEVA labdarúgócsapata 1-0-ra nyert a Ferencváros elleni felkészülési mérkőzésen.

Szombaton két nemzetközi kupameccsre készülő együttes feszült egymásnak felkészülési jelleggel a Puskás Ferenc Stadionban. A gól nélküli első félidőt követően a 79. percben született meg a találkozó egyetlen találata: Tisza Tibor harcolt ki és értékesített egy büntetőt.

„Egyáltalán nem vagyok boldog, mert az első félidei játékunk nagyon nem tetszett. Szinte alig dolgoztunk ki helyzetet, defenzíven játszottunk, nem okoztunk veszélyt az ellenfél kapujára. Nem ezt várom el. Persze, jó néhány játékos fáradt volt, hiszen nagy terhelést kaptak, de ennél akkor is veszélyesebben kell futballoznunk. A második félidőben a fiatal játékosok jól szálltak be a mérkőzésbe, sokkal több helyzetet alakítottunk ki. Ez a mérkőzés lezárult, most már a Sliema Wanderers elleni Európa Liga-mérkőzésre koncentrálunk, ahol többet kell nyújtanunk” – értékelte Thomas Doll a mérkőzést a fradi.hu-nak.

Videó – Így nyert a Debrecen:

A szintén az Európa Liga selejtezőjére hangoló DVTK is játszott, a miskolciak ellenfele a szlovák élvonalból kipottyanó FC Nyitra volt. A Diósgyőr Grumic és Nikházi találatával 2-0-ra nyert – mindkét gól a második félidőben született.

Nikházi gólja szemfüles volt: míg a kapus sorfalat állítgatta, addig a játékos a kapuba lőtt, mivel a meccs játékvezetője nem jelezte, hogy meg kell várni a sípszót.

Eredmény – felkészülési mérkőzés

Ferencváros – DVSC-TEVA 0-1 (0-0)

FTC, I. félidő: Dibusz – Bosnjak, Nalepa, Mateos (Nalepa), Bönig – Gyömbér, Busai – Somalia, Nagy D., Havojic – Lauth
FTC, II. félidő: Jova – Csilus T., Mateos, Batik, Orosz – Nagy D., Buzsáky – Péter A., Holman, Csilus Á. – Böde

DVSC, I. félidő: Novakovic – Jovanovic, Máté P., Brkovic, Korhut – Bódi, Ludánszki, Bouadla S., Ferenczi J. – Sidibe, Volas
DVSC II. félidő: Poleksic – Lázár, Mészáros, Morozov, Vadnai – Mihelic, Damahou, Szakály P. (Nagy Z.), Tisza T. – Seydi, Kulcsár

Gólszerző: Tisza T. (79., 11-esből)

DVTK – FC Nyitra 2-0 (0-0)

A DVTK kezdőcsapata: Radoš – Okuka, Alves, Kádár, Husić – Elek, Bori – Gosztonyi, Barczi, Bacsa – Grumić

Gólszerzők: Grumic (50.), Nikházi (71.)