Harapósan fogadták Suárez ítéletét

Uruguay nem törődik bele a csatár kíméletlen büntetésébe, és fellebbeznek a szerintük túlzó döntés ellen.

Ahogy arról korábban beszámoltunk Luis Suárez, az uruguayi válogatott gólvágója súlyos árat fizetett a Giorgio Chiellini ellen elkövetett durva szabálytalanságáért. Hazája azonban mindent megtesz azért, hogy enyhítse a már-már visszaeső harapónak számító támadó eltiltását.

Az uruguayi Ovacion újság egyszerűen csak a “A legsúlyosabb büntetés“-nek titulálta a FIFA döntését, az El País című spanyol lap egyik újságírója pedig teljesen kikelve magából az “Úgy bánnak vele, mint egy bűnözővel” mondatot írta ki a Twitter profiljára.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Az uruguayi szövetség fellebbez az ítélet ellen, Wilmar Valdéz, a szervezet elnöke “túlzó döntésről” beszél. “Olyan érzés, mintha Uruguayt kihajították volna a világbajnokságról” – fogalmazott. A fellebbezés ugyanakkor nem halasztó hatályú, azaz a Kolumbia elleni, szombati negyeddöntőt biztosan nem befolyásolja. Az FC Liverpool még nem kommentálta játékosa újabb baklövését.

Suárez pályafutása során már többször volt hasonló helyzetben, ugyanis tavaly tízmeccses eltiltást kapott Branislav Ivanovic (Chelsea) megharapásáért, 2010-ben pedig – még az Ajax Amsterdam légiósaként – hét mérkőzésre száműzték, mert belemélyesztette fogait Otman Bakkalba (PSV Eindhoven).

A Liverpool csatára – akin egy szerencsés sportfogadó ezzel a harapással nagy összeget kaszált – az összecsapás után elmondta, vannak ilyen dolgok a futballpályákon, nem tartotta furcsának az esetet. Több pszichológus is megszólalt az eset kapcsán, aki szerint szinte elképzelhetetlen, hogy a vehemens csatár le tudjon szokni az ellenfelek harapdálásáról.