Algériával teljes a legjobb 16 mezőnye

Oroszország csak 1-1-es döntetlent ért el az afrikai válogatottal szemben, így búcsúzott a H csoportból a brazíliai világbajnokságon. Belgium tíz emberrel is 1-0-ra legyőzte Dél-Koreát.

Ki-ki meccset vívhatott egymással Fabio Capello csapata és Algéria az utolsó csoportmeccsükön. A találkozó előtt az oroszoknak egy, az ellenfélnek pedig három pontja volt a kvartettben.

Hidegzuhanyként érte Algériát az oroszok korai találata: Kokorin egy tetszetős támadás végén stukkolt a jobb felsőbe, ekkor már Oroszország állt továbbjutásra.

Fotó: Europress fotóügynökség

A szünetig nem talált fogást az európai gárdán Algéria, a második játékrészben azonban nagy mezőnyfölény hamar góllá érett.

Egy szabadrúgást követően a korábban már többször is próbálkozó Slimani ugrott a legmagasabbra és higgadtan a kapuba fejelt.

A hátralévő időben támadott, támadgatott Oroszország, de komolyabb lehetőséget nem sikerült kialakítaniuk, így győzelem nélkül búcsúztak a világbajnokságtól.

Eredmény – világbajnokság, H csoport, 3. forduló

Algéria-Oroszország 1-1(1-1)
Curitiba, Arena da Baixada, 39.311 néző. Vezeti: Cakir (török)

Algéria: M’Bolhi – Mandi, Hallis, Belkalem, Meszbah – Bentaleb, Medzsani – Feguli, Brahimi (Jebda, 71.), Dzsabu (Gilasz, 77.) – Szlimani (Szudani, 90.). Szövetségi kapitány: Vahid Halilhodzic

Oroszország: Akinfejev – Kozlov, V. Berezuckij, Ignasevics, Kombarov – Szamedov, Satov (Dzagojev, 67.), Glusakov (Gyenyiszov, a szünetben), Fajzulin – Kokorin, Kerzsakov (Kanunnyikov, 81.). Szövetségi kapitány: Fabio Capello

Gólszerző: Szlimani (60.) ill. Kokorin (6.)

A másik találkozón Belgium tulajdonképpen tét nélkül lépett pályára, míg Dél-Koreának legalább három találattal kellett volna legyőznie az európai élcsapatot a továbbjutáshoz.

Pörögtek a csapatok, az első félidőben több góllal is elléphettek volna a belgák, de az ázsiai gárdának is volt lehetősége megszerezni a vezetést.

A félidő hajrájában Defour durván letalpalta az egyik koreait, amiért a játékvezető azonnali piros lappal az öltözőbe küldte őt.

Fotó: Europress fotóügynökség

Tíz emberrel jött ki tehát a második félidőre a belga csapat, de ez sem zavarta meg Marc Wilmots tanítványait. Ugyan Koreának is voltak helyzetei, a győztes gólt mégis Belgium gyötörte be. A 78. percben Verthongen tűnt fel az ellenfél kapuja előtt és volt eredményes.

Dél-Korea így végül egy ponttal zárta a küzdelemsorozatot, míg Belgium százszázalékos mutatóval jutott a legjobb 16 közé.

Eredmény – Wimbledon, vegyes páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):

Dél-Korea-Belgium 0-1 (0-0)
Sao Paulo, Arena Corinthians. Vezeti: B. Williams (ausztrál)

Dél-Korea: Kim Szung Gju – Li Jong, Hong Dzsong Ho, Kim Jung Gvon, Jun Szuk Jung – Han Kuk Jung (Li Kun Ho, a szünetben), Ki Szung Jung – Li Csung Jong, Ku Dzsa Csol, Szon Hung Min (Dzsi Dong Von, 73.) – Kim Sin Vuk (Kim Bo Kjung, 66.). Szövetségi kapitány: Hong Mjung Bo

Belgium: Courtois – Vanden Borre, Van Buyten, Lombaerts, Vertonghen – Fellaini, Defour – Mirallas, Dembélé, Januzaj (Chadli, 60.) – Mertens (Origi, 60.). Szövetségi kapitány: Marc Wilmots

Kiállítva: Defour (45.)

Gólszerző: Vertonghen (77.)