Két alapemberét is megtartotta az Arsenal

Tomás Rosicky és Per Mertesacker újabb két évvel hosszabbította meg a szerződését a londoni csapattal, így előbbi 2016-ig utóbbi pedig 2017-ig kötelezte el magát az ágyúsokhoz.

Mertesacker 2011 nyarán érkezett a Werder Bremen csapatától az Arsenalhoz, ahol alapemberré nőtte ki magát, Laurent Koscielny-vel az oldalán a védelemben. Annak ellenére, hogy a védekezés a legfőbb feladata, már öt gólnál jár az eddigi 110 mérkőzésén.

Rosicky ugyancsak Németországból igazolt az ágyúsokhoz még 2006-ban, amikor a Dortmundot hagyta el Arsene Wenger kedvéért. A cseh játékos 209 meccset és 24 szerzett gólt tudhat a háta mögött Angliában, de most úgy tűnik, hogy Mesut Özil érkezésével és Aaron Ramsey kirobbanó formájával nem tud versenyezni.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Az Ágyúsoknak elkél a két rutinos játékos segítsége, hiszen a tökéletes kezdés után a csapat visszacsúszott a 3. helyre a bajnokságban és már négy pont a hátrányuk az éllovas Chelsea-vel szemben.

Arsene Wenger, a londoniak menedszere viszont előre tekint és boldog, hogy hosszú távon is tervezhet a német és a cseh válogatott focistájával.

„Örömömre szolgál, hogy Mertesacker és Rosicky is hosszabbított a klubbal. Minőségi és tapasztalt játékosokról van szó, akik már a legmagasabb szinten is bizonyították a tudásukat.”

Wenger örömét talán csak az fokozhatja jobban, hogy az idei év egyik meglepetésembere, Ramsey is hamarosan tollat ragad, hogy öt évvel toldja meg a londoni karrierjét.