Horváth Ferenc mindent tud a Fradiról

A Ferencváros a Győrt, a DVTK a Debrecent fogadja a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának vasárnapján.


Horváth Ferenc már a Győr vezetőedzője
Fotó: MTI

A 3. fordulóban, még augusztus elején a fővárosiak 2-1-re nyertek a címvédő Győr otthonában, Julian Jenner a 88. percben lőtt emlékezetes gólja döntött. Most Budapest találkozik egymással a két közvetlen rivális.

„Tisztában vagyunk vele, hogy a Győr erős, egységes csapat. Fontos, hogy a játékosaim kellő koncentrációval lépjenek pályára” – mondta Thomas Doll, a Ferencváros új vezetőedzője, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy az ETO három ponttal előzi meg a Fradit a tabellán, így kiemelten fontos lesz a vasárnapi összecsapás.

A német szakember kiemelte, hogy támadásban még lenne hova fejlődnie a csapatnak, a Győr ellen abban bízik, hogy ebben előrébb lép az FTC.

„Nagy szükségünk van a szurkolóinkra, hiszen a nemzetközi kupaszereplés kiharcolása szempontjából is fontos mérkőzés a vasárnapi” – így Doll.

Horváth Ferenc a Győri ETO történetének 42. edzője, aki az élvonalban irányítja a Rába-partiakat. A korábbi csatár nyílt meccset vár.

„Megnéztem a Ferencvárost, így amit pillanatnyilag tudni lehet róluk azt ismerem, de elsősorban a saját csapatom játékával kell foglalkoznunk azért, hogy minél eredményesebbek legyünk. Egy nyílt meccsre számítok – a mi részünkről mindenképp – de valószínű a Ferencváros sem fog visszaállni, hiszen ezt saját közönsége előtt nem szokta. Szeretnénk ebből mi kijönni jobban. Legyőztük a Debrecent hét közben, egy győzelem pedig mindig jó visszaigazolása annak, hogy az a munka, amit elvégeztünk, azzal lehet eredményt elérni. Éppen ezért lenne fontos, hogy a Fradit is legyőzzük.”

Ekkora gólt lőtt Jenner a tavalyi meccsen:

Egy másik rangadót is rendeznek vasárnap, méghozzá a Diósgyőr és a listavezető Debrecen ütközetét. Nyáron a hajdúságiak nyertek, ráadásul meglepően simán, 4-0-ra. Most Miskolcon rendezik a meccset. A mérkőzés előtt gyászszünettel emlékeznek a fiatalon elhunyt Rakaczki Bencére, a 13-as mezt pedig visszavonultatja a klub.

A Diósgyőr legutóbb 2009-ben tudta legyőzni a Lokit, az elmúlt hat meccsen is mindössze egy döntetlen jött össze a borsodiaknak.

A program

Ferencváros – Győr – 16.30, M1
DVTK – DVSC-TEVA  18.30 – Sport 2