Egy perc alatt két gól, újra élen az Arsenal

Az Ágyúsok visszavágtak a szezon első fordulójában elszenvedett hazai vereségükért.

A Premier League 21. fordulójának zárómérkőzésén Birminghambe, az Aston Villa csapatához látogatott az Arsenal. Arsene Wenger fiai győzelmi kényszerben léptek pályára, hiszen a Manchester City és a Chelsea is nyert a fordulóban. A Villa a bajnokság első fordulójában Londonban győzni tudott, így a visszavágás is tüzelhette Öziléket.

Volt okuk az örömre az Arsenal játékosainak
Fotó:AFP

Az Ágyúsok rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, de az első fél órában igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. Tíz perccel az első játékrész vége előtt aztán egy perc minden eldőlt.

Előbb egy középre gurított labdára Jack Wilshere érkezett, és a bal alsóba lőtt. Egy perc sem telt el, és a középpályás gólja mellé egy gólpasszt is jegyzett. Olivier Giroud-nak adott nagyszerű labdát, aki a nem túl magabiztos hazai védők mellet a kapuba továbbított.

A sokkból a második félidőben már ébredezett a Villa, aminek negyed órával a vége előtt meg is lett az eredménye. A korábban a Ferencvárosban is megforduló Lowton beadását Christian Benteke csukafejessel juttatta Szczesny kapujába. A hajrában mindent megtett az egy pontért Paul Lambert gárdája, de a második gól már nem jött össze.

Győzelmükkel az Ágyúsok visszavették az első helyet a tabellán, egy ponttal megelőzve a Manchester Cityt, kettővel pedig a Chelsea-t.

Eredmény-Premier League

Aston Villa – Arsenal 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Benteke (75.) illetve Wilshere (34.), Giroud (35.)