Bajban az Arsenal és Anglia: Walcott kidőlt

Az Arsenal hétfő este bejelentettem súlyos Theo Walcott sérülése: fél évig nem állhat rendelkezésre a támadó. Kihagyja a vb-t is.

Bármennyire is kedélyesen mutatta a hordágyon a Tottenham elleni FA-kupa-meccs állását (2-0) a Spurs drukkereinek Theo Walcott, most a klub szurkolóinak fagyott az arcára a mosoly.


Nagyon rosszul járt a támadó
Fotó: AFP

Az angol bajnokság listavezetője hétfői közleményében azt írja, a szombati derbin megsérült Walcott bal térdében elszakadt az elülső keresztszalag. Hamarosan megműtik a londoniak támadóját, aki így kénytelen kihagyni a szezon hátralévő részét klubcsapatában és a válogatottban is.

Mindez azt jelenti, hogy a remek szezont futó Arsenal nem számíthat rá a Premier League-ben, az FA-kupában, a Bajnokok Ligájában (a Bayern München ellen lépnek pályára februárban), az angol válogatottal pedig nem utazhat el Brazíliába, a világbajnokságra.

“Nyerjétek meg Theoért a bajnokságot”, “Legalább stílusosan távozott a pályáról”, “Wengernek a zsebébe kell nyúlnia januárban”, “Ez nem igaz, minden évben elveszítjük egy időre” – jelent meg a többi közt a klub Facebook-oldalának hírére reagálva a kommentek között.

Kérdés, valóban szerződtetnek-e valakit helyére, vagy Arsene Wenger menedzser tartja magát korábbi véleményéhez, miszerint nem várható új játékos érkezése a téli átigazolási időszakban.