Gomes BL-csoportkörbe vezetné a Vidit

A Videoton labdarúgócsapatának portugál vezetőedzője megérti a szurkolók elkeseredettségét, de tartja, hogy bajnok lesz az együttes.

Amilyen nagy elvárásokkal vágott neki a Videoton az idénynek, akkora csalódás lett az ősz a csapat, a játékosok és a drukkerek számára. Az Európa Liga-selejtezőben bántóan korán elvérzett a csapat, a bajnokságban egy hullámvölgy miatt visszacsúszott a második helyre és már a Magyar Kupából is kiesett. A szurkolók épp emiatt többnyire elégedetlenségüknek adnak/adtak hangot, José Gomes, a Vidi vezetőedzője ugyanakkor nyugalomra int mindenkit.

„Teljes mértékben megértem a csalódottságukat, szurkolóként én is így éreznék, de azt kérem, higgyenek a csapatban és bennem. Én ugyanaz az edző vagyok, aki akkor voltam, mikor tavasszal vagy az ősz első felében remek meccseken győztünk. Ugyanazzal, vagy még nagyobb motivációval dolgozom, mint az elején” – mondta a vidi.hu-nak Gomes, aki továbbra is nagy terveket szövöget a csapattal:

„Továbbra is feltett szándékom ugyanis, hogy a Videoton FC-t a Bajnokok Ligája csoportkörébe vezessem.”


Ahogy megszokhattuk: José Gomes pókerarccal figyeli az eseményeket
Fotó: MTI

Mint mondta, a sérülések beleszóltak az őszi szereplésbe, de nem szeretne mentegetőzni, tudják mi voltak a hibák és ennek kijavításán dolgoznak. Azt is elárulta, várhatóak változások az első keretben télen, „amint lehetőség nyílik rá”.

„A Vidi a történelme során egyszer nyert bajnokságot, jövőre újra meg fogjuk ezt tenni, ehhez azonban szükségünk van a szurkolóinkra. Tudom, hogy néha nehéz, főleg amikor nem azt látják a pályán, amit szeretnének. Az élet azonban nem egy autópálya, amin csak végig kell menni, vannak nehezebb szakaszok, van amikor harcolni kell dolgokért. És azt se felejtsék el, hogy ezekhez a szavakhoz én adom az arcomat és eddig sem mondtam mást. Ha végül valami nem úgy alakulna, ahogy szeretnénk, vállalni fogom érte a felelősséget.”

A Videoton 17 forduló alatt tíz győzelmet, három döntetlent és négy vereséget könyvelt el, jelenleg a listavezető Debrecen mögött négy ponttal elmaradva a második a bajnokságban. A csapat a tavaszt Pécsen kezdi majd az OTP bank Liga 18. fordulójában.