Lesgyanús góllal nyert a bajnok Miskolcon

Az OTP Bank Liga első tavaszi fordulójában a Győr egy szabálytalan találattal verte a DVTK-t.

A bajnoki nyitányon 1-1-es döntetlenre végeztek a felek a zöld-fehérek otthonában, azóta pedig sokat változott a kép, ugyanis a bajnok ETO nem találja tavalyi formáját, hiszen a forduló előtt csak a hatodik helyen álltak, a piros-fehérek viszont remekül teljesítenek és őszi bronzérmesként fejezték be a szezon első felét.

A miskolci összecsapáson remek iramban kezdtek el focizni a felek, az idény elején pont a diósgyőriektől az ETO-hoz szerződő Rudolf Gergely fejelt keresztlécet nem sokkal a rajt után, majd ezt követően a hazaiak domináltak és több gólt is szerezhettek volna, ám a szünet előtt csak egyszer ünnepelhettek: a 43. percben Kostić fejelt a hálóba.


Jó meccsen nyertek a vendégek
Fotó: MTI

A második félidőben továbbra is remek összecsapást produkáltak a felek, ám a vendégek egyre inkább a DVTK fölé nőtték és ki is egyenlítettek Strestik révén. A Diósgyőr nem tudott változtatni a bekapott gól után, a Győr viszont folytatta a rohamozást, és be is találtak, ám Pátkai vélhetően lesről szerzett gólt, ám a játékvezető szabályosnak ítélte meg, így fordítottak a győriek (1-2).

Ez is maradt a végeredmény, így az ETO pontszámban beérte a Diósgyőrt. Ha este a Haladás legyőzi a Videotont, még a szombathelyiek is betolakodnak a két együttes elé.

Eredmény – OTP Bank Liga, 16. forduló

Diósgyőri VTK – Győri ETO 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Kostic (43.) illetve Strestik (55.), Pátkai (67.)

Sárga lap: Nikházi (36.), Eperjesi (61.), illetve Lipták (15.), Mevoungou (35.), Lang (45.), Pátkai (47.), Kamber (81.), Kamenar (90.), Martínez (93.)

DVTK: Rajic – Eperjesi, Vadász (Debreceni, 52.), Kádár, Gohér – Elek Á. – Nikházi (Gosztonyi, 73.), Kostic, Barczi – Bacsa (Batioja, 73.), Futács

Győr: Kamenar – Wolfe, Kamber, Lipták, Lang – Pátkai, Mevoungou, Varga R. (Kronaveter, 89.) – Martínez, Rudolf G. (Kalmár, 79.), Strestík (Andric, 77.)