Kíméletlen bombagól miatt nem nyertek Husztiék

A Hannover 1-1-es döntetlent játszott a Hertha BSC-vel a labdarúgó Bundesliga 8. fordulójának pénteki meccsén.

46 ezer 500 néző volt kíváncsi a Hannover és a Hertha BSC bajnokijára a Bundesligában péntek este. A Huszti Szabolccsal felálló hazaiak a felejthető első félidőben vezetéshez jutottak, Schulz egy szöglet után talált be egy szép lökettel.

A második felvonás már izgalmasabb volt, főleg, hogy a fővárosiak rohamoztak előre az egyenlítésért, igaz sokáig nem jártak sikerrel, nagyobbnál nagyobb helyzeteket hagytak ki. A 81. percben aztán szabadrúgást rúghatott a Hertha, a csereként beálló Ronny állt a labda mögé, majd a szétrebbenő sorfal közt valami irtózatosan nagy bombát lőtt a hazai kapuba, Zieler kapus mozdulni nem tudott.

A vendégek még a győztes gólra is ráhajtottak, ez azonban nem jött össze, mint ahogyan a végén a hannoveri lehetőségek is kimaradtak. Maradt az 1-1, a két közvetlen rivális nem tudott ellépni a másiktól a tabellán: a Hannover a negyedik, a Hertha az ötödik.

Huszti Szabolcs kezdőként végigjátszotta a mérkőzést, többnyire a mezőnyben robotolt, a hajrában pedig volt két veszélyes fejese, illetve a sarokrúgásai is okoztak némi gondot a vendég védelemnek – egy ilyen szöglet előzte meg például a hannoveri gólt.

Eredmény – Bundesliga, 8. forduló

Hannover – Hertha BSC 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Schulz (23.) illetve Ronny (81.)

Videó – Ronny gólja: