Az MSÚSZ elnöke bocsánatot kért a románoktól

Pajor-Gyulai László, a magyar sportújságírókat tömörítő szervezet elnöke levelet írt román kollégájának, amelyben sajnálatát fejezte ki a bukaresti rendzavarásokért.

Amir Kiarash román újságíró, az adevarul.ru honlapon közölt “A magyarok bocsánatot kértek, miután feldúlták Bukarestet” című írásában idézte Pajor-Gyulai László, a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) elnökének román kollégájához intézett levelét.

“Sajnálom azokat a botrányos incidenseket, amelyek Bukarestben történtek. Mindketten tudjuk, azok akik felelősek ezekért a szégyenletes eseményekért nem képviselik a magyar, illetve a román nép valódi szándékait” – közölte írása végén a szerző a MSÚSZ elnökének levelét.

Mint beszámoltunk róla, órákkal a román-magyar labdarúgó vb-selejtező (3-0) előtt többször is összetűzésbe keveredtek a magyar szurkolók a román csendőrséggel, illetve román szurkolókkal. Egyik fél sem maradt adósa a másiknak, a románok megdobálták a magyarokat szállító vonatot is, amelyben milliós kár keletkezett.