Megtört a Győr nyeretlen sorozata

Az NB1 hatodik fordulójáig kellett várnia első győzelmükre a győrieknek. Hazai pályán verték 2-0-ra a Paksot.

Valamit szépített eddigi mutatóján a Győr
Fotó: MTI

Az ETO az elmúlt öt körben már négyszer játszott döntetlent – legutóbb épp a Videoton ellen hazai pályán – és egy alkalommal kikapott. A most idegenben fellépő Paks a harmadik helyről várta a mérkőzést, annak ellenére is, hogy az előző fordulóban csak egy döntetlenre futotta a Honvéd ellen.

Az összecsapás első percei kiegyenlítettek voltak, nem volt érezhető győri mezőnyfölény. Ez azonban semmit sem jelentett, hisz a házigazdák Andric révén a 21. percben előnybe kerültek. 1-0.

Még a játékrész végén sikerült megdupláznia előnyét Pintér Attila csapatának. Egy beadást követően a paksi Szabó ért szerencsétlenül a labdához és testéről a saját kapujába vágódott a laszti. 2-0.

A második félidő elején rákapcsolt a vendég gárda, ám a nyomás csak pár percig tartott és még szépítenie sem sikerült a Paksnak.

Eredmény – OTP Bank Liga, 6. forduló

Győr – Paks 2-0 (2-0)
ETO Park, 2500 néző, Játékvezető: Fábián

Győr: Kamenár – Svec, Lang, Lipták, Völgyi – Trajkovic (Kalmár 65.), Kamber, Pátkai – Varga R. (Martinez 39.), Andric, Koltai (Kink 50.). Vezetőedző: Pintér Attila

Paks: Molnár P. – Fiola, Kovács G. (Tököli 75.), Éger, Szabó J. (Kiss T. a szünetben) – Bori, Windecker, Kecskés (Könyves 63.), Báló – Bartha, Simon A. Vezetőedző: Horváth Ferenc

Gólszerzők: Andric (21.), Szabó J. (41., öngól)

Sárga lap: Trajkovic (19.), Kamber (61.), Kink (81.), illetve Kiss T. (63.), Báló (82.), Bori (92.)