Ez vár a Győrre a BL-ben

A Győri ETO a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében az izraeli bajnokot kapta, amely csapat legyőzéséhez nagyon felkészülten kell pályára lépniük a kisalföldieknek. Nézzük meg, ki is az ellenfél.

A Maccabi Tel Aviv a 2012/13-as szezont 13 pontos előnnyel nyerte meg a második Maccabi Haifa előtt, így 10 év után ismét bajnoki címet ünnepelhetett hazájában a klub. A következő szezonban a korábban Magyarországon, a Videotonnál dolgozó szakvezető, Paulo Sousa lesz a címvédő menedzsere.

Olyan neves játékosok alkotják az egyesület keretét, mint a nigériai válogatott hálóőr, Vincent Enyeama, aki a brazíliai Konföderációs Kupán is részt vett. A támadósorban pedig ott van Roberto Damián Colautti, a Mönchengladbach egykori játékosa, illetve a svéd Rade Prica, aki az angol Sunderland és a norvég Rosenborg együttesénél is megfordult.

Utoljára a 2004/05-ös idényben jutottak a Bajnokok Ligája csoportköréig, akkor a finn HJK, majd a görög PAOK ellen diadalmaskodtak a selejtezők során. Csoportjukban aztán három korábbi bajnokkal, a Juventusszal, a Bayern Münchennel és az Ajax csapatával hozta őket össze a sors.

A küzdelmeket 4 megszerzett ponttal az utolsó helyen zárták, és legnagyobb sikerként azt könyvelhették el, hogy hazai környezetben sikerült legyőzniük a holland bajnokot.

A klub eddig 20 bajnoki címet, 22 kupagyőzelmet és 5 szuperkupa győzelmet ért el hazájában .Ezen kívül két Ázsiai Kupát és három Toto Kupát nyertek.

Külön érdekessége lesz a Győr elleni párharcnak, hogy európai kupaküzdelmek során soha nem volt még magyar– izraeli párosítás.