Magyarországra jön a Sampdoria

A büki sportcentrumban készül az egykori BEK-győztes olasz sztárcsapat. Nagyon sűrű program lesz nyáron a komplexumban.

Véglegessé vált a büki sportcentrum nyári programja. A kiváló minőségű füves centerpályával és a néhány hete avatott új műfüves játéktérrel rendelkező sportcentrumban ezekben a napokban két orosz együttes készül.

A harmadosztályban szereplő Rubin Kazany tartalék együttese június 14. és 25. között, míg a második ligás Rotor Volgograd június 15. és 29. között használja a pályákat.

Néhány nap kihagyást követően a kazanyiak visszatérnek Bükre, és június 30-tól július 12-ig újra birtokba veszik a centerpályát. Július 9-én érkezik a nagy terveket szövögető Diósgyőr, Tomiszlav Szivics csapata két edzőmérkőzést tervezett erre az időszakra, a piros-fehérek 12-én részt vesznek a szombathelyi Király-kupán is.

Július 14. és 23. között bérli a pályát az izraeli kupagyőztes Hapoel Ramat Gan, amely kupagyőzelmének köszönhetően annak ellenére elindulhat az Európa Ligában, hogy hazája bajnokságából az idény végén kiesett. Az izraeliek edzőmeccset játszanak a Ferencvárossal, a Diósgyőrrel és az Admira Wackerrel is.

Bükre várják az FTC U15-ös gárdáját, a zöld-fehérek három edzőmérkőzést játszanak július 29. és augusztus 3. között.

Augusztus 4. és 10. között 28 fős játékoskerettel a Sampdoria készül a sportcentrumban. Delio Rossi csapata a tervek szerint Bükön nem, de Szombathelyen és Sopronban játszik felkészülési mérkőzéseket.

A büki sportnyarat emirátusi együttesek zárják: augusztus 5-től három héten át ott edzőtáborozik a Bani-Yas Club és a Sharja Club. Előbbi kispadján az a Jozef Chovanec ül, aki 1998 és 2001 között három éven át ült a cseh válogatott kispadján, 2000-ben az Európa-bajnokságra is kijuttatta őket.

Tervezett felkészülési mérkőzések a büki sportcentrumban júliusig:

Június 20., 18 óra: Rubin Kazany II. (orosz III. osztályú) – Répcelak (NB III.)
Június 25., 18 óra: Rubin Kazany II. – Admira Wacker (osztrák I. osztályú)
Július 9., 18 óra: Rubin Kazany II. – Kaposvári Rákóczi (NB I.)
Július 16., 18 óra: Diósgyőri VTK (NB I.) – Hapoel Ramat Gan (izraeli II. osztályú)
Július 20., 17 óra: Ferencvárosi TC (NB I.) – Hapoel Ramat Gan
Július 22., 17 óra: Admira Wacker – Hapoel Ramat Gan