Kanta klasszisa pontot jelentett az MTK-nak

Majdnem hármat nyert az Újpest sorozatban, de végül nem.

Pintér Attila, a listavezető Győr vezetőedzője is megtekintette az Újpest és az MTK bajnokiját a labdarúgó NB I.-ben, amely egy pótolt találkozó volt, még a havazás miatt maradt el anno az eredeti időpontban.

Azért nézte meg a győri mester a fővárosi rangadót, mert a folytatásban még mind a két csapattal találkozik az ETO, és ha nem akar bajba kerülni, és elbukni a már szinte megnyert aranyat, legalább az egyiket meg kell vernie.

Nem látott túl szép meccset az első félidőben, az Újpest gyorsan kihasználta a hézagos MTK-védelem bakiját, a berobbanó Dusan Vasiljevic sebességet váltva kotort be egy labdát a 12. percben Groppioni kapujába (1-0).


Vasiljevic gólt szerzett, de nem örülhet felhőtlenül
Fotó: MTI

Az MTK támadott inkább ezután Kanta vezérletével, de nem vezetett eredményre a mezőnybeli fölény.

A második félidő elejét nagyon megnyomta az Újpest, többet próbált előrefelé játszani. A 78. percben viszont Kanta hagyott ki óriási ziccert, beemelték neki a 16-oson belülre, de a bal kapufa mellé pörgetett a támadó.

Már azt hihették a lila-fehér hívek, hogy megnyerik a meccset az újpestiek, így sorozatban háromszor diadalmaskodnak, de jött Kanta József, aki 20 méterről óriási szabadrúgásgólt ragasztott Balajcza kapujába (1-1).


Kanta lőtte az egyenlítő gólt
Fotó: MTI

Eredmény – labdarúgó NB I., 19. forduló (elmaradt mérkőzés):

Újpest – MTK 1-1 (1-0)

Megyeri út, Szusza Ferenc Stadion, 2400 néző, vezette: Andó-Szabó

Újpest: Balajcza – Szélesi, Vermes, Antón, Iandoli – Simon (Litauszki, 88.), Vasiljevic, Balogh B., Christ (Erős, 78.), Remili (Lázár, a szünetben) – Kabát. Megbízott edző: Marc Lelievre

MTK: Groppioni – Wolfe, Vukmir, Kálnoki Kis, Hidvégi – Vass (Tischler, 77.), Vadnai, Kanta, Zsidai (Pölöskey, 40.), Ladányi (Bese, 65.) – Balajti. Szakmai igazgató: Garami József

Gólszerzők: Vasiljevic (12.), illetve Kanta (90.)

Sárga lap: Antón (64.), Lázár (85.), Vasiljevic (88.), illetve Hidvégi (68.)

Piros lap: