Pécs-Győr: két gól, három piros

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában a Győr kétgólos győzelmet aratott a mérkőzést kilenc emberrel befejező Pécs ellen.

Kronaveter lőtte a másodikat
Fotó: MTI

Nem panaszkodhattak a pécsi stadionban a nézők, hiszen pörgős, változatos meccset vívot egymással a PMFC és a Győr. A bajnokság ellovasa ugyanis már a 12. percben előnyt szerzett: Kink centerezésée Trajkovicot találta meg, ő pedig közelről nem hibázott.

Az első félidőben a hazaiaknak is megvoltak a lehetőségeik, azonban ismét az ETO ünnepelhetett. A 29. percben Kink volt ismét az egyik főszereplő, lövését azonban védte Dibusz, de a pécsi kapus csak kiütni tudta a labdát, pont Kronaveter elé, aki köszönte szépen, betalált (0-2). 

Nem sokkal ezután villant a piros lap, kétszer is, hiszen mindkét oldalról kiállított egy-egy labdarúgót Bognár játékvezető: Balogh Béla és Strestik ugrott egymásnak, ennek eredménye az lett, hogy mindketten mehettek zuhanyozni.

A szünet után visszavett az iramból az ETO, a Pécs viszont nem tudtott mit kezdeni a labdával. Ellenben az utolsó 20 percben már csak kilenc emberrel fociztak, Akassou ugyanis gólhelyzetben kézzel állította meg a játékszert.

A vége 0-2 lett, így a Győr továbbra is őrzi első helyét, és átmenetileg 12 pontra növelte az előnyét az MTK-val szemben. A Pécs maradt a 12. helyen.

Eredmény – OTP Bank Liga, 21. forduló

Pécsi MFC – Győri ETO 0-2 (0-2)
Gólszerzők: Trajkovic (12.), Kronaveter (29.)

Pécs: Dibusz – Lázár, Akassou, Balogh B., Zeljkovic (Szatmári, 69.) – Causic, Uzoma – Nagy O. (Gaál, a szünetben), Wittrédi (Horváth, 81.), Koller – Simon Vezetőedző: Márton Gábor/Lőrincz Emil.

Győr: Stevanovic – Svec, Lipták, Takács Á., Völgyi – Varga R. (Dudás, 84.), Kronaveter, Kamber, Trajkovic (Pilibaitis, 55.), Kink (Andric, 73.) – Strestik. Vezetőedző: Pintér Attila.

Sárga lap: Lázár (49.) illetve Kink (53.), Kamber (61.), Lipták (81.)

Piros lap: Balogh B. (33.), Akassou (70.) illetve Strestik (33.)