Rossi: Ez csak Magyarországon fordulhat elő

A Budapest Honvéd edzője szerint csak itt fordulhat elő, hogy egy csapat 48 óra alatt két mérkőzést kénytelen lejátszani.

A Paks az előző fordulóban nagyon kitütötte ellenfelét, az Újpestet, míg a Honvéd simán kikapott a Videotontól. Pénteken viszont fordult a kocka, és a fővárosiak könnyedén intézték el a Paksot, saját pályáján: 3-0-ra nyerek a piros-feketék.

A siker ellenére azonban Marco Rossi dühös volt, hiszen a Honvéd szerdán még a Ligakupán meccselt a Péccsel.

“Ma az első és a második helyzetünk is bement. Mindenkinek futnia, harcolnia, küzdenie kell, hogy sikeresek legyünk, most ez megvolt. Nagyon nehéz dolgunk volt, hiszen 8 játékos szerdán, a Ligakupában is játszott. Nem is értem, hogyan lehet 46 órával egy kupameccs után bajnokit játszani, szerintem ez csak itt fordulhat elő. Nagyon sokat kivett belőlünk az a csata, ráadásul mi egy olyan csapat vagyunk, amelynek többet kell futnia, dolgoznia egy sikerért” – nyilatkozta az olasz szakember.

Tomislav Sivic, a paksiak mestere természetesen csalódott volt a vereség miatt, de nem neheztel csapatára, hiszen a zöld-fehérek küzdöttek a gólszerzésért pénteken.

“Egész héten azt hajtogattam, hogy a Honvéd jó csapat, sajnos ezt most be is bizonyították. Felhívtam direkt a figyelmet a kontrákra, amiből aztán a gólokat rúgták. Nem panaszkodok viszont a csapatomra, hiszen az akarat megvolt a csapatban, és helyzeteink is akadtak. A Honvéd berúgta őket, mi egyet sem, ez egy ilyen nap volt. Ez is ugyanaz a paksi csapat volt, amelyik a múlt héten nyert. Egy hét alatt nem felejtettünk el focizni, de egy pofont kaptunk azért, ahogyan az első félórában a meccshez álltunk. Ahogyan a sikert kellett kezelni, most ezt a kudarcot is el kell viselni, a hibákat pedig ki kell javítani.”