Kiesett az Ajax, pedig 11 ember állt a gólvonalon

Az Európa Liga csütörtöki eredményei közül az egyik legmeglepőbb az Ajax 2-0-s veresége és kiesése volt. Egy álommal szegényebbek lettek a hollandok.

Az Ajax az első mérkőzésen 2-0-ra legyőzte a Steaua Bukarest csapatát a legjobb 16 közé jutásért folyó párharcban, így jó eséllyel várhatta a visszavágót.

A 38. percig sikerült tartani az eredményt, akkor viszont Iasmin Latovlevici betalált, így a románoknak elég volt egy gólt szerezni a folytatásban a hosszabbítás kiharcolásáért. Ez sikerült is: a 60. percben Popa még csak a kapufát találta el, a 76. percben ugyanakkor a gólpasszt adó Vlad Chiriches góllal is jelentkezett.

A hajrában az Ajax üdvöskéje, Christian Eriksen próbálkozott, szinte egyedül, de gólt nem tudott szerezni a holland bajnok, amely a Bajnokok Ligájából esett vissza az EL-be, hiszen csoportjából a Dortmund és a Real Madrid jutott tovább.

A hosszabbításban sem született gól, jöhettek a 11-esek, amelyek során 4-2-re nyert a Steaua (Schöne és Moisander hibázott), így továbbment a következő körbe, ahol a Chelsea lesz az ellenfele.

A visszavágón egy érdekes jelenetet is végignézhettek a drukkerek: a 34. percben a Steaua közvetett szabadrúgáshoz jutott az ötös vonalában, és a hollandok az összes játékosukat a gólvonalra állították.  Rusescu végezte el a szabadot, de az lepattant az egyik ajaxosról, így csak szöglet lett a nagy lehetőség vége.

Az Ajax kiesése azért is lehet bosszantó Hollandiában, mert az Európa Liga döntőjét május 15-én éppen az Amsterdam Arénában rendezik.

Videó – furcsa jelent Bukarestben:

Videó – a találkozó összefoglalója: