Nem lépett fel a dobogóra a Videoton

Nem született gól a Pécs-Videoton találkozón az OTP Bank Liga 15. fordulójának szombati zárómeccsén.

A fehérváriak győzelmük esetén megelőzhették volna a szombat délután hazai pályán botló Debrecent, ugyanis a piros-fehérek csak egyponttal előzték meg Nikolicékat, míg a Pécs legalább öt pozíciót javíthatott volna három plusz ponttal. Talán ez is lehet a döntetlen oka, mivel mindkét fél győzelmi kényszerben lépett pályára.

A találkozó első félidejében egyébként sokkal veszélyesebb volt a Pécs, hiszen Bajzát előtt három ziccer is adódott, de Bozovic mindig a helyén volt.

A szünet után Andó-Szabó Sándor játékvezető elküldte Paulo Sousát a kispadtól, ugyanis a portugál tréner hevesen reklamált, de ehhez már hozzászokhatott a közönség.

A második játékrészben is Bajzát volt a legveszélyesebb a kapura, de nem volt szerencséje szombat este. A vendégeknél a hajrában gyorsultak fel a dolgok, a 81. percben Kovács lőtt centikkel mellé, majd nem sokkal később Nikolic találta el a kapufát.

Azért a Pécs is megvillant, hiszen egy beadásba Brachi ért bele rosszul, így Bozovicnak a labdát a léc alól kellett kipiszkálnia.

A gól nélküli döntetlennel a Videoton pontszámban ugyan beérte a Lokit, de maradt a negyedik, mivel a piros-fehérek gyűjtöttek be idén több vereséget.

Eredmény – OTP Bank Liga, 15. forduló
Pécsi MFC – Videoton FC 0-0

Pécs: Dibusz – Fodor, Lantos, Krejcí, Zeljkovic – Horváth A. (Demjén, 79.), Akassou (Nagy O., 56.), Uzoma – Wittrédi – Bajzát, Grumic (Grumic, 82.) Vezetőedző: Supka Attila.

Videoton: Bozovic – Brachi, Vinicius, Caneira, Szolnoki – Mitrovic, Tóth B. (Oliveira, 75.) – Gyurcsó, Sándor (Kovács I., 46.), Walter (Torghelle, 68.) – Nikolic Vezetőedző: Paulo Sousa.

Sárga lap: Akassou (31.), Horváth A. (54.), Zeljkovic (60.), illetve Sándor (35.), Brachi (63.), Torghelle (78.)