A Győr és a Siófok is továbbment

A Győr és a Zalaegerszeg kiütéssel, a Siófok és a Szolnok csak nyögvenyelősen jutott tovább a Magyar Kupa 3. fordulójából.

A szerdai játéknapon a harmadosztályú Bölcske próbálta megállítani az élvonal listavezetőjét, a Győri ETO FC-t, ám valljuk be, ez még más NB I-es csapatnak sem menne.

Ezt meg is mutatta Pintér Attila együttese, hiszen a zöld-fehérek már az első félidőben berámoltak hármat a kiscsapat kapujába. A szünet után pedig csak tovább nőtt a különbség, főleg úgy, hogy a Bölcske emberhátrányba került Kern kiállítása után: Strestik és Trajkovic is betalált, a másik oldalon viszont remekül tartotta magát a hazai alakulat, hiszen még tíz emberrel is kétszer eredményesek tudtak lenni, de összességében ez semmin sem változtatott, nagyon simán jutott tovább a Győr.

A másik NB I-es együttes, a Siófok megszenvedett Felsőtárkányban, ugyanis csak 1-0-val hozták le a meccset. Még nehezebb dolga volt a Szolnoknak, ugyanis a másodosztály egyik legjobbja, a Mórahalom ellen csak hosszabbítás után tudta kicsikarni a továbbjutást.

Eredmények – Magyar Kupa, 3. forduló
Bölcske – Győri ETO 2-5 (0-3)
Gólszerzők: Rompos (68.), Szili (89.) illetve Andric (29., 31.), Dudás (40.), Strestik (64., büntetőből), Trajkovic (76.)

Bükkábrány – Zalaegerszeg 0-4 (0-2)
Gólszerzők: Máté (20.), Jasarevic (25.), Kocsárdi (49., büntetőből), Tóth P. (78.)

Mórahalom – Szolnok 2-3 (0-1), hosszabbítás után
Gólszerzők: Tóth A. (59., 74.) illetve Lengyel (28.), Szepessy R. (91., 114.)

Felsőtárkány – Siófok 0-1 (0-0)
Gólszerző: Sluka (56.)