Rangadó vár a Vidire

Az OTP Bank Liga 8. fordulójának vasárnapi játéknapján az Európa Ligjában érdekelt Videoton a Győri ETO-t fogadja.

Természetesen mindkét együttes számára fontos a három bajnoki pont, hiszen a fehérváriak győzelmük esetén pontszámban beérnék az éllovas MTK-t, míg ha a zöld-fehérek sikerével zárul a meccs, akkor átveszik az első helyet a fővárosiaktól.

Pintér Attila, a győriek mestere azonban nincs könnyű helyzetben, hiszen két alapembere, Trajkovic és Svec is kidőlt.

“Valóban nem várjuk könnyű helyzetben a mérkőzést, hiszen mindkét játékos alapembernek számít a csapatban, így a meglévő kerettel kell megtalálni azt a taktikát, amivel eredményesek lehetünk a Videoton ellen. Minden mérkőzés más és más, ugyanakkor tény, hogy a Videoton az egyik legerősebb gárda itthon. Senki nem verhetetlen, a fehérváriakat is le lehet győzni, s ahol az ETO pályára lép, ott mindig győzni szeretne, így lesz ez a Videoton ellen is.” – mondta az etofc.hu-nak a mester.

A Vidi oldaláról az együttes gólvágója, Nemanja Nikolic foglalta össze, mit vár a találkozótól.

“Vasárnap a bajnokság egyik legjobb csapata, az ETO látogat Székesfehérvárra. Mindenképp tekintélyt parancsoló, hogy zsinórban öt győzelemmel a hátuk mögött érkeznek hozzánk, ráadásul az idei szezonban eddig minden bajnokijukon sikerült gólt lőniük, tehát nehéz feladat vár ránk. Nagyon fontos lesz, hogy ne csak a fizikai, de a mentális fáradtságot is kipihenjük vasárnapig. Szerencsére bő és minőségi kerettel rendelkezünk, így viszonylag könnyebben fel tudjuk venni a csütörtök-vasárnap ritmust. Tiszteljük ugyan a vasárnapi ellenfelünket, de egyértelmű célunk van, méghozzá az, hogy mindhárom pontot itthon tartsuk” – mondta a támadó a vidi.hu-nak.

Vdieoton FC – Győri ETO FC, 16:30
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, vezeti: Fábián Mihály.

A játéknap másik meccsén a Ferencváros a ligautolsó Siófokhoz látogat, ám ennek ellenére nincs könnyű helyzetben Ricardo Moniz legénysége.

“A Siófok egy nagyon egységes csapat. Úgy érzem, hogy a Haladás elleni találkozó a szezon egyik legfontosabb mérkőzése volt, mert feljebb tudtunk zárkózni, lépni tudtunk egy szintet. Ezt kell folytatnunk. Biztos vagyok benne, hogy a Siófok elleni bajnoki kétszer nehezebb lesz, mint a Haladás elleni volt” – nyilatkozta a vezetőedző a fradi.hu-nak.

“Nagyon rossz helyzetben vagyunk, nyolc játékosunk sérült. A héten dőlt ki Fülöp és Kiss, mindkettőjüket keresztszalaggal operálták. Ilyenkor csak abban bízhatunk, hogy megfordul a kocka és eredményesek tudunk lenni. Jelen helyzetünkben azonban az 1 pontnak is örülnünk kellene” – mondta Horváth Károly, a Siófok vezetőedzője az nb1.hu-nak.

FGSZ Siófok – Ferencvárosi TC, 18:30
Siófok, BFC Siófok Stadion, vezeti: Takács János.