Az Újpestet és a Fradit is megbüntették

Ülésezett a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága. A drukkerek miatt bűnhödnek a derbi résztvevői, Kemenes büntetését helybenhagyták.

Megoszlanak a vélemények, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi büntetései eléggé elrettentőek-e vagy sem. Mindenesetre a hétvégi NB I.-es forduló után megint összeült a fegyelmi testület.

A Pécs-Debrecen mérkőzésen rendezési hiányosságok történtek, volt, aki bedobott valamit a pályára, és pirotechnikai eszközöket is használtak. Utóbbit a Loki drukkerei is megtették, a Pécs visszesőként 150 ezer, a Debrecen visszaesőként 100 ezer forintot fizethet.

Az Újpest-Ferencváros derbin a hazai és a vendégszurkolók is robbantottak, egymást sértő transzparenseket helyeztek ki, a Fradi drukkerei ráadásul tüzet is csiholtak. A lilák 300 ezer, a zöldek 200 ezer forintot utalhatnak át a szövetség kasszájába.

A Honvéd és a Pécs a vendégszurkolókra vonatkozó jegyértékesítési előírásokat szegte meg, a fővárosiak 150, a pécsiek 120 ezer forintos büntetést kaptak.

A Pécs még egy harmadik ügyben is vétkes volt, késve utaltak át egy átigazolási díjat a Kaposvárnak, ez 325 ezer forintjukba fáj most.

A Videoton otthonában győző Honvéd kapusa, Kemenes Szabolcs, akit kiállítottak Fehérváron, annak idején négymeccses eltiltást kapott. A hálóőr fellebbezett, de ezt most elutasították.